hoe zich te ontdoen van een verstopte oor

Een verstopte oor kan pijnlijk en vervelend. Het beïnvloedt je vermogen om te horen en uw comfort niveau. De reden achter een verstopte oor kan oorsmeer opbouw zijn, of het kan het resultaat van een koud. Als je in een vliegtuig als het gebeurt, kan het zijn als gevolg van grote hoogte. Een paar stappen kan u helpen om zich te ontdoen van een verstopte oor.

Neem een ​​decongestivum als je gevulde oor is te wijten aan een verkoudheid. Een decongestivum zoals Sudafed, is beschikbaar over-the-counter. Het behandelt een verstopte neus, maar een verstopte neus kan ook worden waardoor uw oren te benauwd. Ook kan over-the-counter geneesmiddelen die de behandeling van allergieën nuttig zijn. Raadpleeg uw arts of apotheker welke medicijnen de juiste pasvorm voor u kunnen zijn.

Gebruik olijfolie als u vermoedt dat oorsmeer is de oorzaak van uw verstopte oren. Verwarm de olijfolie door het vasthouden van de druppelaar in je handen en vervolgens voorzichtig giet een paar druppels in je oor. De olijfolie zal de wax die is opgebouwd in uw oor te verzachten. Laat de olie zitten in je oor voor een paar minuten voordat je hoofd te draaien om de overtollige druppelen uit te laten. Neem een ​​handdoek en schoon uit de overtollige olie op de oorschelp.

Doe een paar druppels waterstofperoxide in het oor met een eardropper dezelfde stappen als die voor de olie. Niet gebruiken waterstofperoxide als u denkt dat u een oorontsteking.

Raadpleeg uw arts als u niet in staat om de benauwdheid in je oor te verlichten thuis zijn.

Rest, drink water en eet een goed uitgebalanceerd dieet. Het doen van deze dingen kunnen helpen uw lichaam terug te keren naar een staat van balans en gezondheid, die op zijn beurt, kan uw oren te helpen.