hoe tot het dossier voor MassHealth premie hulp?

MassHealth is een Medicaid-programma dat ziektekostenverzekering lage- aan mensen midden-inkomens, die in Massachusetts leven biedt, volgens MassResources.org, een informatieve website over hulpprogramma’s Massachusetts. Afhankelijk van je in aanmerking komt, zal je ofwel krijgen dekking voor gezondheidszorg rechtstreeks uit MassHealth of MassHealth kan een deel van uw verzekering rekeningen te betalen via de Premium Assistance (Family Assistance) programma. Premium Assistance is voor werknemers individuen tussen de leeftijden van 19 en 64 (en hun kinderen) die een particuliere ziektekostenverzekering via de werkgever en help het betalen van hun premie nodig. Degenen die HIV-positief zijn, jonger dan 65 jaar en hebben een eigen ziektekostenverzekering kunnen ook in aanmerking komen voor Premium Assistance.

Het verkrijgen van een Medische Benefits Request (MBR) aanvraagformulier en informatiepakket, de MBR formulier wordt gebruikt voor verschillende MassHealth programma’s, waaronder MassHealth Premium Assistance. U kunt een aanvraag in één van drie manieren te krijgen: door te bellen naar het MassHealth inschrijving centrum op 888-665-9993 en verlangt dat een applicatie pakket worden gemaild naar je, door het downloaden van een pakket van de MassHealth website (zie bronnen) of door het oppakken van een aanvraag bij een erkende community health center. Om een ​​community health center in uw buurt te vinden, bel dan de League of Community Health Centers Patiënt Referral op 800-475-8455 of gebruik de locator vermeld onder middelen.

Lees de instructies van de toepassing en het invullen van de aanvraag; vergeet niet te ondertekenen en dateren. Maak een kopie van het ingevulde aanvraagformulier voor uw eigen administratie.

Verzamel vereiste documenten met uw aanvraagformulier in te dienen. U moet een bewijs van de volgende vermeldingen: uw identiteit, Amerikaans staatsburgerschap of de status van de immigratie, geboortedata en sofinummers van iedereen in uw familie, het bewijs van de lonen of als zelfstandige, het bewijs van andere inkomsten, bankafschriften, een fotokopie van uw particuliere ziektekostenverzekering en bewijs van uw handicap, blindheid of HIV / AIDS-status (indien van toepassing). Bel MassHealth als je te helpen met het verkrijgen van alle documentatie op 888-665-9993 nodig.

Mail het ingevulde aanvraagformulier en alle bewijzen aan; MassHealth inschrijving Center, Central Processing Unit; P.O. Box 290794, Charlestown, MA 02129-0214

Gebruik de MassHealth in aanmerking te komen checker vermeld onder Resources om een ​​idee te krijgen over de vraag of u in aanmerking komt voor een uitkering of niet. In het algemeen wordt u in aanmerking komt bepaald door je inkomen, hoewel MassHealth ook rekening met andere factoren, zoals uw leeftijd, grootte van het huishouden, werk geschiedenis en medische behoeften. Om te kwalificeren voor Premium Assistance, moet HIV-positieve mensen onder de 65 maandelijkse gezinsinkomens dat in totaal $ 3.675 of minder voor een gezin van vier te hebben. Voor werkende volwassenen leeftijden van 19 tot 64 en hun kinderen die al een particuliere verzekering, het inkomen van het huishouden per maand voor een gezin van vier personen moet zijn $ 5.513 of minder, volgens MassResources.

Je zult erachter te komen of u bent goedgekeurd of geweigerd voor MassHealth Premium Assistance binnen 45 dagen na het indienen van uw aanvraag.

Je hebt het recht om een ​​beslissing in beroep door middel van een hoorzitting. MassHealth zal u de vereiste om te gaan over de beroepsprocedure informatie te geven.

Controleer status van uw aanvraag door te bellen naar 888-665-9993.