hoe om te vertellen als een zwarte vlek op het gezicht is huidkanker

Volgens de Mayo Clinic, huidkanker is op de stijging. Er zijn drie vormen van huidkanker: basilicum cell carcinoma, plaveiselcelcarcinoom en melanoom. Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker, maar als je het vroegtijdig op te sporen, kan de behandeling succesvol zijn. De gebieden die het meest waarschijnlijk plekken hebben, zijn de hoofdhuid, lippen, oren, hals, borst, armen, handen, benen en het gezicht. Spots kan plotseling of langzaam verschijnen in de tijd.

Ken de vormen van huidkanker. Kennis is de sleutel tot gezondheid. Basaalcelcarcinoom is een wasachtig bult of een platte litteken-achtige laesie die kunnen worden vleeskleurig of bruin. Plaveiselcelcarcinoom is een stevige rode knobbel of een platte schilferige laesie. Basale en plaveiselcelcarcinoom verschijnen gewoonlijk op de lippen, oren, nek, handen of armen. Melanoom weergegeven overal op het lichaam of op een bestaande mol. Het heeft verschillende vormen en kleuren. Het zou een grote bruine vorm met zwarte spikkels zijn. Het kan een mol, welke kleur of bloedingen veranderingen. Het kan een laesie, die onregelmatige randen of koepelvormige bump heeft zijn.

Onderzoek uw gezicht regelmatig. Huidkanker zal veranderen in de tijd. Kijk voor alle letsels die kleur, grootte of vorm veranderd. Voel de plek om te zien of het veranderd. Kijk voor asymmetrische vormen. De ene kant kan worden verhoogd en de andere kant plat. Grenzen kan vaag. Kijk uit voor meerdere kleuren.

Inspecteer je hele lichaam. Melanoom verspreidt, terwijl basale cel niet verspreiden en plaveiselcelcarcinoom is niet geschikt om te verspreiden. Melanoom kan worden weergegeven op de romp, het hoofd of de nek van de mannen en op de benen of armen van de vrouw. Kijk voor een snelle grootte stijging ten opzichte van een paar weken.

Praat met uw arts. Zelfs een kleine, zwarte vlek kunnen ernstig zijn. Een arts mag geen groei die groter is dan een potlood gum te zien. Uw arts kan direct zien of een plek is kwaadaardig. De arts zal een biopsie om de kanker stadium vast te stellen doen. Niet alle huidveranderingen zijn als gevolg van kanker, maar, en een zwarte vlek niet noodzakelijkerwijs kanker. Het is belangrijk om de dokter te zien, zodat de behandeling onmiddellijk te kunnen beginnen, als het is kanker.

Bescherm uw huid. De meeste huidkanker worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon. Draag zonnebrandcrème, zelfs in de winter en op bewolkte dagen. Vermijd de zon tijdens de piekuren van de dag 10:00-4:00; Vertrouwd raken met je lichaam, zodat u op de hoogte van nieuwe plekken.