hoe om permanent lijm een ​​tand in kunstgebit

Een prothese is een op maat gemaakte prothese apparaat, gedragen door mensen die hun tanden als gevolg van tandvleesaandoeningen, verval of letsel hebben verloren. Prothesen zijn gemaakt van robuuste acryl en kunnen herhaaldelijk bestand tegen de kracht van de menselijke beet. Op een gegeven moment, misschien zelfs de meest goed gemaakte prothese een tand verliezen, noodzakelijk vervanging. Blijvende tand vervanging in een prothese vereist een opgeleide tandarts met toegang tot tandtechnisch laboratorium apparatuur. Lijmen van een tand in een prothese thuis wordt afgeraden.

Maak een afspraak met een tandarts die een tandtechnisch laboratorium op het terrein heeft. Als alternatief kan uw reguliere tandarts waarschijnlijk sturen de prothese naar een laboratorium voor reparatie als ze een tandtechnisch laboratorium heeft.

Laat de tandarts om de prothese te testen om te zien of hij de reden dat de tand viel uit kunnen oplossen. Uw kunstgebit moet wellicht worden bijgesteld.

Bijten neer op de scharnierende beet papier de tandarts plaatst tussen uw tanden om ervoor te zorgen dat alles raakt gelijkmatig je bijten naar beneden.

Houd een spiegel en kijk hoe de tandarts kiest een tand en een schaduw voor de nieuwe tand. Vaak tanden die zijn uitgevallen kunnen niet worden terug gezet naar een prothese en je zal een nieuwe tand nodig.

Als de tandarts gaat de prothese repareren ter plaatse, vragen om naar te kijken. De tandarts zal mix een stopverf mengsel met een versneller. Hij zal werken tussen zijn handen in een hotdog vorm, vervolgens langs de binnenzijde van de prothese met dit materiaal en laat uitharden. Wanneer hij scheidt putty mengsel uit de prothese, zal hij een perfect model van de boog de prothese is, hetzij boven- of hebben.

De tandarts zal volgend gebruik maken van een ronde boor op een slowspeed handstuk te slijpen de acryl waar de tand was. Ze zal ook een gat door de ruimte waar de tand ontbreekt om acryl te stromen in deze zone als een manier om de vergrendeling in acryl toen ze de tand vervangt.

De achterkant van de nieuwe tand acryl wordt gemalen onder een hoek op een draaibank, waardoor acryl eronder. Nadat de tand is getrimd om goed te passen in de ruimte, zal de tandarts mengen roze monomeer en polymeer en schep het in het gebied van de tand te passen. Hij zal dan duw de tand in de ruimte, zet de prothese weer op de sjabloon en zet het in warm water in een druk pot tot de acryl sets. De hitte en druk helpen voorkomen luchtbellen en geven de acryl een gladde afwerking.

Zodra de prothese is in het hete water onder druk lang genoeg is, zal de tandarts de prothese te verwijderen en met een laag toerental boor Overtollige acryl. Daarna zal zij de prothese met een doek wiel en puimsteen polijsten om het glanzend te maken.

Open je mond en laat de tandarts om de prothese te plaatsen. Bijten op de scharnierende papier opnieuw, zodat hij kan ervoor zorgen dat de beet is zelfs. Als de beet is goed, en er zijn geen andere problemen, zal de tandarts u te brengen met uw gerepareerde prothese intact.