hoe herpes uitbraken te identificeren

Herpes is een term voor virussen die zweren of blaren in de mond, genitale of anale gebied veroorzaken. Het virus dat genitale herpes veroorzaakt kan worden verspreid via seksueel contact, met inbegrip van oraal, vaginaal en anaal, en door middel van vaginale bevalling. Orale herpes kunnen worden verspreid via orale seks, scheerapparaten, handdoeken en andere methoden. Zodra mensen contract het herpesvirus, het blijft in het lichaam, maar de zweren die veroorzaakt kan worden behandeld met antivirale geneesmiddelen. Genitale of orale herpes uitbraken te diagnosticeren, op zoek naar hun symptomen of getest.

De symptomen van genitale herpes verschijnen meestal ongeveer twee weken nadat u het herpes virus hebben opgelopen. Het voornaamste symptoom van uitbraken is blaren of zweren in uw genitale of de billen gebied. Je zou ook pijn of jeuk in je geslachtsdelen of pijn tijdens het urineren. U kunt meerdere uitbraken van zweren hebben voor twee tot vier weken per jaar, volgens de Mayo Clinic en de Centers for Disease Control and Prevention.

De symptomen van orale herpes verschijnen tussen één en drie weken nadat u het herpes virus hebben opgelopen, aldus MedlinePlus. Orale herpes veroorzaakt zweren op je lippen, tandvlees of andere delen van uw mond. Deze zweren blijven vaak rond zeven tot 10 dagen, afhankelijk van de Universiteit van Maryland Medical Center (zie Bronnen sectie). U kunt ook de ontwikkeling van een ooginfectie, vergrote lymfeklieren, misselijkheid, hoofdpijn of koorts. Voordat laesies verschijnen, zou je jeuk sensatie op uw mond.

Als u niet zeker weet wat de oorzaak van zweren in de mond of op je genitaliën, een arts raadplegen. Een arts kan u onderzoeken op symptomen van herpes.

Tijdens viruskweek, een arts neemt een monster van uw zweren en verzendt het naar een laboratorium. Tests zijn welke herpesvirus verantwoordelijk voor zweren.

Soms mensen die geïnfecteerd zijn met het herpesvirus milde symptomen of geen symptomen, volgens CDC.

Soms zal een arts een bloedonderzoek weten of het bloed bevat antilichamen die het lichaam maakt infecties, of eiwitten die specifiek zijn voor de bestrijding van herpesvirussen.

Een arts zal een polymerase chain reaction test te gebruiken om uit te vinden of je een van de herpesvirussen hebben gecontracteerd. Tijdens PCR-test, een arts neemt een monster van weefsel of ruggenmerg, die naar een laboratorium gestuurd worden onderzocht.

Sommige mensen kunnen geen symptomen van genitale herpes ervaren totdat tot 40 jaar nadat zij het virus hebben opgelopen, volgens de Mayo Clinic.