hoe om te vertellen als een enkel gebroken

Indien u onlangs gewond je enkel, zwelling en blauwe plekken kan een slechte verstuiking aan te geven. Helaas, blauwe plekken en zwellingen kan ook duiden op een gebroken enkel. Als u oorspronkelijk had gedacht je enkel was verstuikt, maar je hebt niet een x-ray, is het belangrijk om de conditie van uw enkel te controleren gedurende uw genezing te zorgen dat het niet daadwerkelijk is gebroken. Neem contact op met uw arts als u niet kunt lopen op de enkel en in ernstige pijn, of als u denkt dat er een kans dat je enkel kan worden doorbroken.

Bewaak uw pijn. Als u nog kunt lopen op je voet, blijven om op te lopen en zien als de pijn vermindert. Als u ernstige pijn tijdens het lopen op je voet, blijf weg van het en je bewegingen te beperken om te wijzen en te buigen je voet, als je een onderbreking kan hebben geleden. Hoewel niet in staat om te lopen op je voet betekent niet noodzakelijk dat je voet is gebroken, jezelf niet uitput gewoon veilig te zijn.

Controleer of kneuzingen. Meestal als je een verstuiking, zal uw voet niet vermorzelen. Als uw voet rood, paars of zwart van kleur, met name rond de enkel, is dit een teken je voet is gebroken.

Druk op je enkel. Als u niet in staat om de druk op je enkel plaatsen voor een langere periode zonder ernstige pijn bent, kunt u een pauze hebben geleden.

Wacht het af. De meeste verstuikingen zal sterk verbeteren binnen 24 tot 48 uur. Als je enkel is verslechterd of de zwelling is voor meer dan 48 uur gebleven, kun je je enkel hebben gebroken.

Volg de RICE methode voor verstuikingen, wat staat voor rust, ijs, compressie en Elevation.

Ga naar een dokter voor een x-ray. Volgens Dr. Lewis Maharam, arts een runners ‘, “Als er een zwelling na een enkelblessure, moet u hem x-stralen.” Je kunt niet 100% zeker weet of je een pauze zonder dat een x-ray hebben ervaren, omdat haarscheurtjes en botsplinters anders kan worden gemist.