hoe om te typen enkelletsel te identificeren

Enkelletsel zijn een veel voorkomende blessure en worden vaak verward met enkel stammen. De meeste mensen hebben een ligament overbelast in hun enkel, dat is een stam en geneest snel. Een enkelletsel is ernstiger – het rekken en scheuren van de ligamenten en soms zelfs enkel pezen. De meest voorkomende vorm van een verstuiking is een inversie verstuiking waarbij de enkel “rolt” van buiten naar binnen.

Bepaal of het letsel is een stam of verstuiking. Enkelletsel zijn onderverdeeld in drie types op basis van het niveau van ernst. Typ een minder ernstig en wordt gekenmerkt door milde pijn, zwelling sommige, maar de enkel nog het gewicht van de persoon alsmede bewegen met wat pijn. In het algemeen, als de pijn verdwijnt in een dag of twee, het is een stam. Als het blijft met wat pijn en stijfheid, dan is het een milde verstuiking.

Onderzoek de enkel. Indien de benadeelde persoon niet het gewricht kan bewegen of zet veel gewicht op de enkel zonder matige tot ernstige pijn, het is een soort twee of tweede graad enkelletsel.

Identificeer de hoeveelheid zwelling en pijn, evenals de totale verlies van de beweging om te bepalen of het een derde graad of ernstige, verstuiking. Als er in totaal ligament scheuren of de verbinding kan niet worden verplaatst, is het waarschijnlijk een ernstig enkelletsel. Symptomen zijn onder meer ernstige initiële pijn, gevolgd door weinig of geen pijn, het onvermogen om enig gewicht te zetten in de voet, veel zwelling en vereist medische aandacht.

Zie onmiddellijk een arts als de verstuiking is een type twee of drie typen verstuiking. Een type twee verstuiking moeten x-stralen voor eventuele breuk, geïmmobiliseerd en behandeld met de R.I.C.E. zijn methode. Deze methode staat voor, rust, ijs, compressie en elevatie. Deze methode zal ook stammen en milde enkelletsel te behandelen.

Ga naar de eerste hulp, met uw arts of specialist meteen als je denkt dat je de verstuiking identificeren als een derdegraads, of ernstige, enkelletsel. In dergelijke verstuiking, x-stralen moeten worden genomen om de ernst te bepalen en controleren op breuken. Een ernstige verstuiking moet ook een gegoten of breuk laars voor ten minste twee weken naast het R.I.C.E. worden gebracht Werkwijze en anti-inflammatoire geneesmiddelen. In sommige gevallen is een operatie ook nodig om beschadigde pezen en ligamenten herstellen.