hoe om te helpen haargroei na chemo

Patiënten die chemotherapie ondergaan verliezen vaak veel, zo niet alle, hun haar tijdens het proces. De meeste patiënten zullen uiteindelijk hun haren te groeien terug, maar er zijn een paar dingen die ze kunnen doen om het proces te versnellen en ervoor te zorgen dat ze een sterk hoofd van haar te krijgen. Terwijl elke patiënt een ander tarief van de haargroei na chemotherapie zullen ervaren, kunnen ze hulp om dingen aan de gang te krijgen op een gezonde manier en effenen de weg voor de nieuwe haargroei te vinden.

Een van de beste manieren om een ​​goede haargroei na chemotherapie ervoor te zorgen dat de zorg voor uw haar vóór de behandeling begint. Patiënten moeten haarkleuring, heet föhnen en het gebruik van krultangen voorkomen. Behandel het haar zachtjes om het meeste uit te halen zolang het blijft rond. Dit zal er ook voor zorgen dat de hoofdhuid is zo gezond mogelijk, zodat na de chemotherapie sessies haar heeft een betere kans om terug te keren met gemak.

Na chemotherapie, ervoor te zorgen dat de hoofdhuid regelmatig gemasseerd en dat u de hoofdhuid en de terugkerende haar wassen met een zeer milde shampoo en conditioner. Neem niet meer dan een paar keer per week shampoo tot het haar begint om volledig te komen. Vermijd haar schade als gevolg van het kleuren behandelingen en permanenten, en vermijd hoge warmte die een föhn zal produceren. Wees voorzichtig bij hoeveel exposure je hoofdhuid ontvangt aan het weer en zon.

Het haar dat komt waarschijnlijk dunner dan voorheen en zal ook vaak een andere kleur zijn. De textuur en de kleur zal uiteindelijk weer normaal – maar terwijl het begint in het belangrijk dat dan niet, wordt ruw op het haar, zoals het hanteren handdoek om het haar droog. Het drogen van het haar door simpelweg te verpakken handdoek in de ring en ze te laten absorberen het vocht zal gaan ver in het beschermen van nieuwe follikels.

Als laatste redmiddel kunt u chemicaliën zoals minoxidil (aka Rogaine) te kopen om u te helpen uw haar terug te krijgen. Hoewel de chemische stof kan u helpen om snel haar – en is veilig – het kan een lastig project. Er zijn ook enkele minder dure versies van de haargroei chemische verkocht bij de meeste drogisterijen. Je huiswerk op de individuele producten is het verstandig, zoals het bespreken van de mogelijkheid om met uw arts voordat u aan de slag.