hoe niveaus van leptine verhogen

Leptine is een hormoon dat het lichaamsgewicht, het metabolisme en sommige reproductieve functies reguleert. Zijn belangrijkste taak is om de eetlust en energie te reguleren door de waarschuwing van de hersenen dat het lichaam nodig heeft, hetzij voedsel of heeft genoeg gegeten. Het proces van het verhogen van het niveau van leptine moet onder meer leren over leptine en begrijpen dat het verhogen van het niet eenvoudig of eenvoudig.

Inzicht krijgen in de werking van leptine. Leptin wordt geproduceerd door vetweefsel dat vet opslaat maar produceert ook een aantal belangrijke hormonen. Een van die hormonen leptine — — fungeert als een natuurlijke eetlustremmer. Wanneer niveaus van leptine verhogen, de hersenen signalen van verzadiging, zodat het eten van stops en energie toeneemt. Bij niveaus van leptine daling, het resultaat is honger en een vermindering in energie. Omdat het is gemaakt door vetcellen, de hoeveelheid leptine afgegeven aan de bloedbaan correleert met het vetgehalte van de cellen.

Raadpleeg een arts of medisch professional. Naast het beïnvloeden van eetlust, leptine is betrokken in andere biochemische processen in het lichaam. Een onbalans van leptine is betrokken bij zaken als metabool syndroom, diabetes, systemische ontstekingen, cardiovasculaire ziekte en eventueel eetstoornissen. Niveaus van leptine worden getest en een veelzijdige evaluatie voltooid.

Overweeg leptine weerstand. Het lijkt logisch dat het verhogen van niveaus van leptine een sleutel tot gewichtsverlies zou zijn, maar in een studie uitgebracht in januari 2009, Dr. Umut Ozcan van het Children’s Hospital Boston verklaarde: “Bij obese mensen nam het hormoon, verloor ze gewicht slechts tijdelijk – vervolgens kaatste terug. De meeste mensen die lijden aan obesitas hebben leptine weerstand. ” Overtollig lichaamsvet produceert chronisch hoge niveaus van leptine. Wanneer het niveau van leptine hoog blijven, het lichaam leert het hormoon negeren. Als het lichaam resistent wordt, het verhogen van het leptine is ineffectief.

Onderzoek supplementen. Vanaf augustus 2009 waren er geen goedgekeurde medicijnen of supplementen op de markt die specifiek niveaus van leptine te verhogen. Er zijn supplementen beschikbaar die beweren dat leptine functie ondersteunen met verschillende voedingsstoffen. Een relatief nieuwe uittreksel uit het Afrikaanse mangoboom, Irvingia gabonensis, is veelbelovend. Een studie gepubliceerd in de maart 2009 editie van Lipids in gezondheid en ziekte verklaard dat proefpersonen die Irvingia gebruikt toonden “significante verbeteringen in lichaamsgewicht, lichaamsvet en middelomtrek evenals plasma totaal cholesterol, LDL-cholesterol, bloedglucose, en C- reactief proteïne. ”

Veel supplementen hebben namen die klinken als leptine, maar controleer het label — leptine is zeer waarschijnlijk niet een ingrediënt.

Kijk uit voor nieuwe producten. Leptine werd ontdekt in 1994. Onderzoek naar hoe het werkt in de hersenen en de gevolgen voor de toekomstige medicijnen of supplementen is aan de gang. Het gebruik van recombinant leptine als behandeling leptine verhogen wordt momenteel onderzocht in diverse klinische onderzoeken. Sluitend onderzoek uiteindelijk zal leiden tot nieuwe producten en medicijnen.