hoe je platte voeten vast te stellen

Platvoeten, ook wel gevallen bogen, meestal ontstaan ​​als gevolg van slechte pees functie in de voet. Voorkomende redenen hiervoor zijn onder andere zenuwaandoeningen en gescheurde pezen, hoewel obesitas en diabetes kunt u ook in gevaar. Chirurgische ingrepen zijn de enige manier om permanent te corrigeren platvoeten: Echter, er zijn maatregelen die u kunt nemen om het ongemak en de pijn van platte voeten te kalmeren en aan te moedigen de algehele gezondheid van uw voeten.

Strek je voeten. Maak tijd elke dag te oefenen uitrekken van de spieren die worden geassocieerd met de boog. U kunt een arts of fysiotherapeut te vragen aan te tonen u de juiste manier om op te staan, zodat uw bogen zich in een neutrale positie, in plaats van verzonken in de vloer. Dagelijks stretching zal je gevoel van het bewustzijn te verhogen en helpen u subtiele veranderingen in je houding, die uiteindelijk gevallen bogen kan verlichten maken.

Analyseer uw dagelijkse activiteiten. Waar haal je de meeste van uw tijd door te brengen? Kies schoenen die geschikt zijn voor het grootste deel van uw dagelijkse activiteiten is. Dit zal ervoor zorgen dat u de ondersteuning van uw voeten wanneer ze het meest nodig hebben. Met voldoende ondersteuning kunt u verlichting van de symptomen geassocieerd met platte voeten, waaronder pijn in de bogen, hielen, of zelfs de rug te vinden.

Vraag een zorgverlener al dan niet gewatteerde schoen inserts nodig zal zijn. Soms, maar niet altijd: gel inserts, gevoerde wiggen of steunzolen kunnen extra ondersteuning op het gebied van de voet die onder druk te geven. Speciale schoenen of shoe inserts wellicht niet nodig voor mensen met flexibele platte voeten, die geen pijn of ongemak ervaren.

Bewaak uw bloeddruk en gewicht, vooral als diabetes of obesitas draait in uw gezin. Hoewel het vermijden van deze voorwaarden niet platte voeten vast te stellen, kan het zeker helpen om hen uit steeds slechter.