hoe diep pees reflexen te testen

Volgens Kenneth H. Walker, Professor of Medicine en Associate Professor Neurologie aan de Emory University, een stretch reflex is de “samentrekking van een spier in reactie op het uitrekken van spierspoeltjes, die receptoren die parallel liggen … spiervezels zijn.” De doel van de reflex mechanisme om de spiervezels ingesteld op een bepaalde lengte en spanning te houden, zodat we spiertonus en houding te handhaven. Artsen testen van de diepe peesreflexen om te zien of er een afwezig of hyper-reactieve reflex, omdat dit wordt beschouwd als een teken van een zenuw laesie zijn.

Instrueer de patiënt aan de rand van de tafel te gaan zitten en te ontspannen. Plaats uw duim over de biceps pees aan de elleboog, onder lichte druk, en sla uw duim met de hamer. Let op de armbeweging. Herhaal aan de andere arm en vergelijk de twee. Deze test de C5 en C6 zenuwwortels.

Pak arm van de patiënt aan de binnenkant aspect van de elleboog en vertel hem om de arm te ontspannen. Houd de arm zodat de elleboog gebogen op 90 graden en juist onder het niveau van de schouder. Vind de triceps pees toevoeging aan het punt van de elleboog en de staking van de pees ongeveer 1 duim omhoog vanaf dat punt. Observeer de beweging van de onderarm en herhaal aan de andere kant. Deze test de C6 en C7 zenuwwortels.

Laat de patiënt zitten op de tafel met zijn onderbeen opknoping van de rand. Zoek de quadriceps pees onder de knieschijf en instrueer de patiënt om te ontspannen. Plaats een hand boven de knie op de dij van de patiënt en slaan de quadriceps pees vast. Kijk uit voor onderbeen beweging en gevoel voor een inkrimping van de bovenbeenspieren. Observeren en herhaal met het andere been, het vergelijken van de twee. Deze test de L3 en L4 zenuwwortels.

Vertel de patiënt te zitten met zijn onderbeen opknoping van de tafel. Pak de voet net voor de tenen en voorzichtig te houden terwijl je de achillespees met de hamer te slaan. Kijk en voel voor de voet naar beneden dip (dit heet plantairflexie). Te vergelijken met de andere voet. Deze test de S1 zenuwwortel.

Laat de patiënt ligt op zijn rug met alleen zijn voeten opknoping over de rand van de tafel. Met de niet-hamer end te drukken in de bodem van de voet bij de hiel en sleep het omhoog naar de tenen. Doe dit aan de buitenrand van de voet en let op de tenen te krullen. Als de tenen uit te breiden en een aparte, is er sprake van een positieve Babinski’s sign.

Pak middelvinger van de patiënt tussen duim en wijsvinger, en vertel hem om te ontspannen. Druk naar beneden in vingernagel van de patiënt met de punt van uw miniatuur en sleep deze naar buiten totdat het “klikt” over het einde van de nagel van de patiënt. Als de andere vingers flex als je dit doet, is het een positieve Hoffman’s reactie genoemd. Voer de test op beide handen.