wat u met xyleen en tolueen in een laboratorium

Technici vaak gebruikt xyleen en tolueen in een laboratorium omgeving. Hematologie labs die het bloed te testen vertrouwen op beide van deze chemische stoffen zoals oplosmiddelen, terwijl het ziekenhuis laboratoria ofwel chemische stof kan gebruiken bij de voorbereiding van weefselmonsters en spoelen vlekken. Volgens de Occupational and Health Safety Administration (OSHA), kan de blootstelling aan xyleen en tolueen leiden tot ernstige en chronische aandoeningen gezondheid, zoals buikpijn, misselijkheid, bronchitis en bronchiale longontsteking, onder anderen. Afdanken van deze chemische stoffen zorgt voor laboratorium- en milieuveiligheid.

Schakel alle ontstekingsbronnen of een apparaat dat kan vonk, inclusief kookplaten en Bunsenbranders. OSHA classificeert zowel xyleen en xyleen damp zo ernstig brandgevaar. Schakel de ventilatie-apparaten, zoals overhead laboratorium fans of zuurkasten, om het risico van xyleen damp verbranding (je kunt niet over xyleen damp deze manier) te verminderen.

Zet een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen. Xyleen en xyleen damp kan sijpelen in de huid, ogen, mond en longen. Zorg ervoor dat u een van de xyleen dampen inademen. OSHA beveelt aan dat het niet dragen van beschermende uitrusting de kamer moest verlaten.

Gemorst met zand of een absorberend materiaal dat niet verbranden, zoals silicagel. Spuit de lucht met water om het risico op brand te verminderen.

Plaats xyleen in een niet-gechloreerde afvalcontainer voor verwijdering. Bewaar het buiten of in een leegstaand gebouw in een brandwerende opslageenheid.

Zowel tolueen en xyleen zijn water onoplosbaar. In het geval van brand, gebruik maken van kooldioxide, schuim, droge chemische blusmiddelen.

Oproepen een chemisch afval dienst bij de container met xyleen te verwijderen. Volgens Practice Green Health, moet u xyleen verwijderd binnen drie dagen na het verzamelen van meer dan 55 liter van de gevaarlijke afvalstoffen.

Schakel alle ontstekingsbronnen of een apparaat dat kan vonk, inclusief kookplaten en Bunsenbranders. Tolueen en tolueen damp zijn zeer ontvlambaar.

Zet een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen. Vloeibare tolueen kunnen chemisch verbranden van de huid, waardoor roodheid en tolueen damp kan de ogen beschadigen. Zorg ervoor dat u een van de tolueen dampen inhaleert.

Neem eventueel tolueen lozingen door bedekken met zand, klei, vuil of een biologisch product. U kunt toestaan ​​dat kleine lekkages te verdampen.

Plaats tolueen in een niet-gechloreerde afvalcontainer voor verwijdering. Bewaar deze container in een leegstaand gebouw of buiten.

Oproepen een chemisch afval dienst bij de container met tolueen te verwijderen. Volgens Practice Green Health, moet u tolueen verwijderd binnen drie dagen na het verzamelen van meer dan 55 liter van de gevaarlijke afvalstoffen.