hoe zwak de nierfunctie te genezen

Meer dan 26 miljoen Amerikanen hebben chronische nierziekte (ook wel chronisch nierfalen), volgens de National Kidney Foundation. Dit komt neer op ongeveer één op negen Amerikanen. Bovendien miljoenen Amerikanen hebben een verhoogd risico voor het krijgen van chronische nierziekte, die de primaire oorzaak van zwakke nierfunctie. Er is geen remedie voor chronische nierziekte. Echter, vroege opsporing en behandeling zijn de beste manieren om de symptomen te verminderen en te voorkomen dat meer ernstige nierproblemen.

Bepaal uw glomerulaire filtratiesnelheid (GFR). Volgens de National Kidney Foundation, kan vroegtijdige opsporing en behandeling zwakke nierfunctie houden van steeds erger en leidt tot nierfalen, die fataal kan zijn. De beste manier om uw niveau van de nierfunctie te meten is om je (GFR) te bepalen. Uw arts kan dit meten met een eenvoudige bloedtest. Zodra uw GFR wordt bepaald, kan uw arts met u bespreken de beste behandeling plan. Echter, er zijn een aantal fundamentele dingen die je kunt doen om de nierfunctie ongeacht uw GFR te verbeteren.

De oorzaak van de zwakke nierfunctie. Slechte nierfunctie is vaak het gevolg van een chronische ziekte. De meest voorkomende voorbeelden zijn diabetes, hoge bloeddruk, obstructie van de urinestroom, nierslagader stenose, nierziekten en blootstelling aan bepaalde toxinen. Het bepalen van de oorzaak is belangrijk, omdat de eerste prioriteit bij de bestrijding van een slechte nierfunctie is het beheersen van de onderliggende aandoening.

Verander uw dieet. Na een goede voeding van groot belang bij de behandeling van zwakke nierfunctie. Volgens de Mayo Clinic, beperken de hoeveelheid eiwit je eet kan de progressie van de ziekte te vertragen. Het kan ook helpen met symptomen zoals misselijkheid en braken. Bovendien is het verminderen van de hoeveelheid kalium en fosfor je verbruikt kan helpen bij het verbeteren symptomen.

Ontdek farmaceutische en kruiden opties. Naast het gebruik van medicatie om de onderliggende oorzaak te behandelen, kan het medicijn moet de complicaties van zwakke nierfunctie behandelen. Bijvoorbeeld kan een slechte nierfunctie anemie welke medicatie zou vereisen de productie van meer rode bloedcellen te induceren veroorzaken. Vitaminen, zoals vitamine D, kan helpen voorkomen zwakke botten (een complicatie zwakke nierfunctie). Veel mensen geloven dat bepaalde kruiden, zoals bearberry, nierfunctie kan verbeteren. Bearberry kan gevonden worden in vele soorten thee.

Ontdek dialyse en niertransplantatie opties. Als je in de late stadia van de nierziekte, de behandeling van de onderliggende oorzaak, het wijzigen van uw dieet en het nemen van medicatie zal niet voldoende zijn. Als uw nieren alleen goed functioneert op 10-15 procent, zult u een dialyse machine of een niertransplantatie om je leven te redden nodig hebben.