hoe om te weten wanneer een mol heeft medische hulp nodig

Moedervlekken vlekken op het lichaam van beide types. Sommige moedervlekken zijn onschadelijk, terwijl anderen huidirritatie veroorzaken en zelfs kanker. Elke mol die begint uw huid bloedingen of beschadigingen op het gezicht, handen, benen of een delicate deel van het lichaam nodig heeft onmiddellijk een arts raadplegen. U kunt nagaan of een moedervlek heeft medische hulp nodig via bepaalde veranderingen in uw huid. Hier is hoe ze te herkennen.

Mollen zijn van verschillende maten, vormen en kleuren. Ze kunnen voorkomen op een lichaamsdeel, alleen of in groepen.

De meeste moedervlekken verschijnen in de eerste 20 jaar van het leven van een persoon, hoewel ze later kunnen optreden.

Let op de exacte grootte, vorm en kleur van de mol. Mollen zijn zowel kleine als grote. De kleur is meestal bruin, zwart of roze.

Controleer de grootte en de kleur van de mol elke dag voor eventuele wijzigingen.

Uw waarneming van de periodieke veranderingen in de bestaande moedervlekken en in de huid textuur zal helpen de arts tijdig medische behandeling.

Let op de mol als het moeilijker wordt of de grootte toeneemt. Let op als de mol of de huid rond is meer jeukende. Dit kan worden veroorzaakt door infectie, die onmiddellijke medische aandacht vereist.

Als er bloed straalt uit van de mol, moet u onmiddellijk medische behandeling.

Kijk uit voor nieuwe mollen het ontwikkelen van op je lichaam. Raadpleeg uw dermatoloog vroeg voor een abnormale groei op uw huid.