hoe om te vertellen als je een wesp beet of steek

Wespen over het algemeen niet aanvallen, tenzij geprovoceerd, of bij het verdedigen hun nest. De wesp maakt gebruik van de angel als een-eierleggende apparaat, zodat alleen de vrouwtjes hun slachtoffers steken, volgens de Universiteit van Californië. De meeste mensen hebben algemene symptomen na een wespensteek, maar een klein percentage kan anafylaxie, die kan leiden tot de dood van het bijengif indien niet onmiddellijk behandeld hebben. Leer om wespensteken uit andere insectenbeten te herkennen om de juiste behandeling voor uw irritatie van de huid te leren kennen.

Bestudeer het getroffen gebied van de huid voor een kleine steekwond. De kleine gaatje vertegenwoordigt de angel mark. Als u de angel achtergelaten in je huid opmerken, verwijderen door schrapen van de huid met een boter mes of creditcard.

Let op het gebied voor roodheid en zwelling. De huid rond de steekwond kan een kleine bult hebben, waar het gebied is gezwollen, terwijl de huid wordt een donkerrood. Het gebied kan warm of heet aanvoelen.

Controleer op pijn of jeuk op de angel website. De wesp achterlaat gif dat uw huid reageert op met gelokaliseerde jeuk en pijn.

Was het gebied onmiddellijk met water en zeep. de huid met koud water en dep ze droog met een schone handdoek te spoelen. Bedek het gebied met een antibioticum zalf en het gebruik van een pak ijs op het getroffen gebied te verminderen zwelling en de pijn te verzachten.

Bel uw arts of ga naar uw lokale dringende zorg faciliteit als u pijn op de borst, netelroos, misselijkheid of kortademigheid ervaren als je anafylaxie, een allergische reactie op bijensteken hebben.