hoe om te testen op lupus

Lupus is een complexe auto-immuunziekte. Het maakt vaak het immuunsysteem van het lichaam aanvallen zijn eigen cellen, weefsels en organen. Lupus heeft een breed scala aan symptomen die vaak verschijnen en verdwijnen gedurende het hele leven van een lijder. Je kunt testen voor lupus, maar je zal moeten om uit te sluiten van een aantal andere voorwaarden in het proces om zeker te zijn. Lees verder om te leren hoe om te testen op lupus.

Neem een ​​urinemonster. Uw arts moet dan op zoek naar grote hoeveelheden eiwit in de urine en andere afwijkingen. Een urine-analyse zal symptomen die lijken op nierziekte laten zien als je lupus.

Krijg je longen en borst gescand ook. Lupus is een verscheidenheid van dingen veroorzaken te laten zien op de scan, met inbegrip van ontsteking van het slijmvlies van de longen, het hart voering ontsteking en ontsteking rond je buik. Als een van deze problemen komt opdagen, zal verder onderzoek moeten worden gedaan om uit te sluiten andere aandoeningen.

Hebben een bloedtest gedaan. Deze test zal kijken voor lage aantallen rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Alle drie van deze voorwaarden kan worden veroorzaakt door uw immuunsysteem aanvalt je bloedstroom en kon lupus te geven.

Controleer of de zwelling van de gewrichten. Een arts zal doen getest of de zwelling veroorzaakt door een activiteit die u of als het gevolg van lupus, van artritis-achtige symptomen bij veel patiënten kunnen veroorzaken.

Helaas is er geen één enkele test die kan worden gedaan om te controleren op lupus, dus je moet bereid zijn voor een batterij van tests. Daarnaast moet u wellicht verschillende artsen zien in de loop van uw test voor lupus.

Praat met uw arts over andere oorzaken van uw omstandigheden. Het kan zijn dat andere activiteiten en delen van uw levensstijl zijn de oorzaak van sommige van uw symptomen. Als uw arts de oorzaak van uw klachten niet kan uitleggen, zal hij waarschijnlijk op een behandelplan voor lupus patiënten of je naar een specialist. Raak niet ontmoedigd, omdat deze toestand uiterst moeilijk om een ​​beperking van kan zijn.

Als u een ernstige ontsteking, zal uw arts waarschijnlijk zet je op een soort van behandelplan in afwachting van de resultaten van al uw lupus testen.