hoe om te herstellen van een verstikking incident

Een verstikkende incident is zeer traumatisch voor zowel het slachtoffer en de mensen die getuige zijn van de episode. Familie en vrienden, in het bijzonder, kunnen vinden zichzelf ernstig geschokt na het zien van een geliefde strijd voor haar leven. Het slachtoffer zal waarschijnlijk ook worden getraumatiseerd, en kunnen aanhoudende verwondingen of andere schade die zij nodig hebben om te herstellen van te hebben. Lees verder om te leren hoe om te herstellen van een verstikking incident.

Controleer of dat het slachtoffer normaal ademt. Ze kunnen overvloedig hoesten na een verstikkende incident. Dit is natuurlijk en geeft aan dat de obstructie is gewist.

Moedig het slachtoffer te gaan zitten. Langere tijd zonder zuurstof vermindert de bloedtoevoer naar de hersenen, wat kan leiden tot de persoon te passen.

Controleer of de persoon op tekenen van hoofdletsel, vooral als het slachtoffer was alleen toen hij begon te stikken. Hij kan naar beneden gevallen of sloeg zijn hoofd op een andere manier.

Controleer op andere vormen van verwondingen, zoals ribben die mogelijk zijn gekraakt tijdens het uitvoeren van de Heimlich manoeuvre, of op een andere persoon of jezelf.

Zorg ervoor dat iedereen in uw huishouden weet wat te doen in geval van een verstikking incident. Voorbereid zal helpen familieleden snel te reageren, waardoor het risico van ernstige, blijvende schade.

Controleer het slachtoffer hartslag om zeker te zijn dat het normaal is. Rusthartslag varieert met de leeftijd, maar je wilt er zeker van de pols is regelmatig en sterk.

Bel 911 in geval van ernstig letsel of aanhoudende duizeligheid.

Praat over wat er gebeurd is, vooral met eventuele kinderen betrokken zijn. Bespreek of de situatie kan worden voorkomen of behandeld in de toekomst beter.

Geven de betrokken persoon extra TLC voor de rest van de dag, met name wanneer hij een kind. Een beetje extra aandacht en tederheid zal hem helpen sneller te herstellen.

Verstikking incidenten zijn altijd plotseling en onverwacht. Kinderen kunnen in het bijzonder worden getraumatiseerd door een dergelijke nauwe borstel met de dood, maar van tevoren te weten dat een dergelijk incident is een deel van het leven kan hen helpen herstellen beter psychologisch nadat het is voorbij.