hoe om tandheelkundige lijm zelf te verwijderen

Na de orthodontist verwijdert uw bretels, kunt u blijven zitten met het residu van de tandheelkundige lijm die hen op zijn plaats gehouden. De orthodontist en tandarts in staat zijn om u te helpen zich te ontdoen van de meeste van te maken, maar sommige kunnen op je tanden blijven. Naast het regelmatig poetsen en flossen, zijn er technieken die je kunt in de praktijk om te helpen bij het oplossen en verwijderen van tandheelkundige lijm jezelf.

Meng een pasta van 2 theelepels bakpoeder en 1/2 theelepel peroxide. Peroxide oorzaken zuiveringszout te borrelen, dus dribbelen het peroxide langzaam in de baking soda om een ​​schuimige puinhoop te voorkomen.

Dep de punt van een elektrische tandenborstel in de baking soda en peroxide mengsel. Op gemiddelde tot hoge snelheid, beweegt het mengsel over je tanden voor ongeveer twee minuten. Slik niet in deze tijd. Als je toevallig een van het mengsel door te slikken, contact op met het antigifcentrum voor de exacte instructies over de behandeling.

Gebruik een tandheelkundige pick om voorzichtig schrapen bij de tandheelkundige lijm. Poetsen met peroxide en zuiveringszout kan het genoeg te verzachten dat je het kunt schrapen, maar waarschijnlijk niet allemaal in de eerste vergadering. Wees voorzichtig met het afschrapen op tandglazuur met een tandheelkundige pick, zoals het per ongeluk verwijderen van het glazuur kan leiden tot het verzachten van de tanden en tandbederf.

Floss met vetvrij tandheelkundige touwtje te helpen doorbreken cement dat kruist over de ruimte tussen je tanden.

Als u vindt dat u moeite hebt met het verwijderen van tandheelkundige lijm zelf, kunt u contact op met een tandarts over het indienen van en het schoonmaken van tandheelkundige lijm van je tanden.

Spoel uw mond grondig na elke borstelen, plukken en te flossen sessie om ervoor te zorgen dat u zich te ontdoen van losse tandheelkundige lijm en residu in je mond.

Baking soda en peroxide zal ook helpen bleekwater verkleurde vlekken de tanden verworven terwijl bretels waren getroffen.