hoe je ‘s nachts spiertrekkingen stoppen

Sommige mensen ervaren onwillekeurige spiersamentrekkingen ‘s nachts. Sommige van deze samentrekkingen kunnen kleinere, zoals de kleine fasiculations van de spier, terwijl anderen ruk een hele ledemaat. Nacht spiertrekkingen kunnen voortvloeien uit een verscheidenheid aan aandoeningen, zoals epilepsie of een aandoening van het zenuwstelsel. Maar deze samentrekkingen, ook bekend als myoclonus, kan ook bij gezonde mensen en zijn niet meer dan een kleine ergernis.

Raadpleeg uw arts als u ‘s nachts spiertrekkingen ervaart. Hoewel het niet waarschijnlijk is, kan de samentrekkingen het symptoom van een ernstig probleem. Ook het identificeren van de onderliggende oorzaak is de beste manier om het trillen te behandelen.

Bezuinigen op uw inname van cafeïne. Stoppen met het drinken van koffie en frisdrank, zoals te veel cafeïne trillen kan veroorzaken.

Oefen ontspanningstechnieken zoals yoga. Uit te rekken vermoeide spieren kan ook helpen gekapt spiertrekkingen.

Probeer het nemen van een magnesium supplement. Begin met 200 mg per dag en voeg langzaam meer, totdat je 500 mg te bereiken – of totdat u een verschil merken. Mensen op magnesium kan dunne ontlasting ervaren, dus neem het met calcium om dit neveneffect tegen te gaan.

Praat met uw arts over medicijnen die stop trillen helpen. Sommige kalmerende middelen zoals clonazepam en anti-convulsants kan helpen stoppen myoclonus. Als er maar een enkel gebied wordt aangetast, sommige artsen raden botox-injecties.