hoe je een wrat van een lip te verwijderen

Het menselijke papillomavirus (HPV) is verantwoordelijk voor wratten die op het lichaam. Wratten vormen vaak op het gezicht, en kan zich voordoen op het zachte gebied van de lippen in het bijzonder. Ze zijn vaak pijnlijk en moeilijk te verbergen. Hier zijn enkele tips voor hoe je een wrat van een lip te verwijderen.

Houd het gebied schoon. Om de wrat gemakkelijker te verwijderen, kan de oppervlakte verzachten door een warme vochtige washandje op het aangetaste gebied gedurende enkele minuten.

Breng een over-the-counter wrat remover voor zichtbare wratten. Wart verwijderaars komen in vloeibare, patch en invriezen methoden. Het bevriezen van de wrat kan meerdere toepassingen vereisen en zou moeten worden gevolgd met een vloeistof wrat remover die salicylzuur bevat. Als dit niet werkt, overweeg dan de volgende behandeling.

Probeer de voorgeschreven medicijnen podophyllin, trichloorazijnzuur (TCA) of bichloroacetic zuur (BCA). Deze medicijnen worden topisch aangebracht op de wrat. Gebruik geen medicijnen op de omliggende huid tijdens het aanbrengen niet te krijgen en te verwijderen met water en zeep en na vier uur of minder. Als deze medicijnen zijn niet effectief, kan het nodig zijn om de wrat bevroren uit.

Bedenk cryotherapie die wordt uitgevoerd in het kantoor van een arts. Cryotherapie is een proces waarbij de arts bevriest de wrat met vloeibare stikstof. Het kan meerdere malen worden uitgevoerd volledig effectief te zijn. Als de wrat is bestand tegen de bovengenoemde methoden, probeer chirurgie.

Get laser incisie of elektrocauterisatie. Deze werkwijzen kunnen worden uitgevoerd in een spreekkamer en zorgen voor volledige wratten verwijderen, maar er kan wat schade aan onderliggend weefsel dat kan leiden tot littekenvorming zijn. Gebruik deze methode als een laatste redmiddel.