hoe je een verstikking kind helpen

Als je baby begint te stikken, probeer niet in paniek te raken. Poging om het vreemde lichaam los en open de luchtwegen van de baby.

Controleer of de baby niet ademt. Kijk om te zien of de baby’s de borst stijgt en daalt. Luister naar het geluid van een adem, maar niet meer uitgeven dan 30 seconden luisteren en kijken als u denkt dat uw baby is verstikking.

Schreeuw luid en vraag iemand om te bellen 911. Als je alleen bent, ga dan naar de telefoon met uw kind en bel 911 als u tegelijkertijd proberen om het vreemde lichaam te verjagen in de keel van uw baby.

Houd de baby in een face-down positie, het plaatsen van het kind in de lengte op je onderarm, hoofd wees naar de grond. De baby’s lichaam moet stevig tegen uw onderarm zijn. Brace je onderarm tegen je dij indien nodig.

Lever vijf stevige slagen op de rug tussen de schouderbladen, met behulp van de palm van je hand.

Baby’s kunnen ons niet vertellen als ze stikken, dus wees alert op de borden: een baby te draaien blauw of schemerige of zichtbaar moeite om te ademen. Als je tranen en de baby dorsvlegels armen en benen, maar je hoort geen huilen, ook verdacht verstikking.

Als je baby niet begint te huilen na de slagen op de rug, leg hem of haar gezicht in de andere arm.

Dien vijf borst krachtlijnen: Plaats drie vingers in het midden van de borst van de baby, met je middelvinger geplaatst in een denkbeeldige lijn tussen de tepels. Hef de middelste vinger van de borst en gebruik de andere twee vingers om stuwkracht.

Kijk in de mond van het kind voor een zichtbare verstopping. Als u geen teken van een vreemd lichaam, proberen om de baby te ventileren met je mond.

Plaats uw mond over neus en mond van de baby. Maak een goede afdichting met je lippen en uitblazen. Als je de adem van de baby de borst niet omhoog en omlaag beweegt, beweegt de baby’s hoofd en de nek in een iets andere positie en probeer het geven van één adem.

Als de luchtweg nog steeds geblokkeerd is, verder met een andere set van slagen op de rug en de borst stoten tot opgeleide medische hulp komt.