hoe verschil tussen pols verstuiking en breuk te vertellen

Zowel verstuikingen en breuken kunnen zeer pijnlijk zijn, en beide vereisen medische zorg. Echter, met een verstuiking slechts een huisarts nodig is, waar hij als een gebroken bot speciale aandacht behoeft, een cast en eventueel chirurgie. Er zijn een paar manieren om de twee uit elkaar en twee verschillende manieren om het bot te behandelen voordat zoek naar medische hulp of voor medische hulp komt vertellen.

In een verstuiking, zal de spier of gezamenlijke pijn doen, niet het bot. In veel gevallen is dit echter moeilijk te onderscheiden wanneer in extreme pijn.

Er zal worden zwelling of blauwe plekken rond het gebied dat wordt verstuikt. U zult nog steeds in staat zijn om de pols te bewegen, maar het zal groot ongemak om dit te doen veroorzaken.

De verstuikte pols kan rood zijn en zelfs het gevoel warm — geopende bloedvaten onder de huid van het gevoel van lichte warmte kan geven.

Breng een zak ijs of een zip-close zak onmiddellijk gevuld met ijs om de verstuiking.

Druk de verstuiking met een Aas bandage. Houd de bandage strak om de verstuiking twee dagen. Blijven om ijs van toepassing op het gebied.

Houd de schade boven de hoogte van het hart verhoogd tot zwelling te verminderen.

Zorg ervoor dat de benadeelde persoon rust, mag geen enkele activiteit worden gedaan, terwijl de pols is genezing. Betrokken te zijn bij zware werkzaamheden, zoals het opheffen, sporten of sporten, kan de schade veel erger.

Als er geen vooruitgang wordt geboekt binnen een week, een arts raadplegen.

In de meeste breuk blessures, zal de gewonde persoon hoort of voelt een “snap.”

Er zal veel zwelling rond het bot. Er kunnen blauwe plekken ook.

De arm, pols of hand zal niet alleen een kwelling aanvoelen, maar beweegt de pols bijna onmogelijk.

In zeer extreme breuken, kan het bot doordringen door de huid. In deze gevallen kan er veel bloed en het bot zichtbaar.

Onmiddellijk een arts raadplegen. Bel een ambulance, of rijden de gewonde naar het ziekenhuis. Als het bot is doorgedrongen door de huid, gewoonlijk een operatie nodig om het bot te resetten en steek de huid.

Breng een zak ijs om de gebroken pols. Als het bot de huid is doorgedrongen, moet u ook om de druk het bloeden gebied toe te passen met een gaasje of een schone handdoek.

Line-up van twee 12-inch houten heersers naast de pols in de huidige positie van de pols — niet proberen om de pols of het been te bewegen. Pad van de pols met behulp van kleine handdoeken, en wikkel de pols heel voorzichtig met een Aas bandage.

Ongeacht waar de breuk is, houdt de gewonde liggen in afwachting van medische hulp te komen.