Hoe te testen op vroegtijdig alzheimer

Early-onset Alzheimer is een erfelijke vorm van dementie. Hoewel de ziekte is relatief zeldzaam, kan het mensen zo jong als 30 jaar oud te slaan. Symptomen van de ziekte van Alzheimer onder meer geheugenverlies, verwarring en uiteindelijk verlies van lichaamsfuncties. Er is geen behandeling voor early-onset Alzheimer, maar het vinden van het vroeg maakt het mogelijk om de eerste en middelste stadia van de ziekte te bestrijden en geeft de patiënt de best mogelijke kwaliteit van leven.

Onderzoek uw familie medische geschiedenis en leren of een van je ouders hadden de ziekte van Alzheimer. Ouders hebben een 50 procent kans op het doorgeven van het gen dat ervoor zorgt dat early-onset ziekte van Alzheimer. Met het gen niet noodzakelijkerwijs Alzheimer zal ontwikkelen, maar er is een verhoogd risico.

Let op vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer, in het bijzonder als een ouder had de ziekte. Mensen met een vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer vaak herhalen zich tijdens het spreken, dingen te verliezen en lijken in het algemeen vergeetachtig. Ze kunnen verdwalen gaan naar bekende plaatsen en kunnen zijn toegenomen moeite het uitvoeren van dagelijkse taken.

Praat met uw arts als u vroeg-onset Alzheimer vermoed. Soms kan geheugenverlies en verwarring worden veroorzaakt door andere behandelbare ziekten, zodat de arts zal een volledig lichamelijk onderzoek, neurologische tests en een mentale status examen doen.

Heeft u een hersenscan (CT of MRI) gedaan als uw medische geschiedenis en symptomen hebben patronen die wijzen op de ziekte van Alzheimer. Vaak hersenscans normaal in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer, maar er zijn hersenen veranderingen die kenmerkend dementie die zou kunnen komen.

Volg de aanbevelingen van uw arts over het beheer van de ziekte als je de ziekte van Alzheimer. Medicatie kan de progressie van de ziekte te vertragen, en begeleiding kan helpen met de psychologische effecten en helpen u manieren om te leven met de ziekte te leren. Uw arts kan ook aan een aantal veranderingen in levensstijl, zoals regelmatige lichaamsbeweging of sociale activiteiten.