hoe onderscheid te maken tussen bezuinigingen en koortslip

Het kan moeilijk zijn om de oorzaak van geïrriteerde plekken op de huid in het gezicht te bepalen. Echter, een koortslip en bezuinigingen hebben verschillende functies die de meeste mensen in staat moet stellen om onderscheid te maken tussen de twee huidproblemen. Als u niet zeker bent van wat een laesie op je gezicht heeft veroorzaakt blijft, raadpleeg dan een arts, zodat de juiste behandeling technieken kunnen worden gestart.

Kijk voor de aanwijzingen van een snede. Cuts worden veroorzaakt door trauma aan de huid met een scherp voorwerp. Een rechte of bijna rechte lijn, waar de rand van de scherp voorwerp contact opgenomen met de huid moet zichtbaar zijn zodra bloeden is gestopt. Indien een dergelijke lijn aanwezig is, is het waarschijnlijk dat u uw huid hebt gesneden en beschikken niet over een koortslip.

Controleer of de symptomen van een koortslip. Deze omvatten een branderig gevoel, jeuk of tintelend gevoel rond de lippen of nabijgelegen delen van het gezicht, gevolgd door het verschijnen van een rode uitslag. Bovenop de rode uitslag, een met vloeistof gevulde blister weergegeven. Volgens de Mayo Clinic, zal dit blister open te breken, het vrijgeven van de vloeistof (waaronder bloed). Het zal beginnen binnen te genezen ongeveer een week nadat het zich ontwikkelt.

Beschouw de locatie van de wond. Als het in de mond, is het onwaarschijnlijk dat een koortslip zijn; koortslip slechts zelden in de mond. Als het getroffen gebied is in je mond, kan het een knippen, afte of een andere aandoening. Een arts kan beter worden toegerust om de getroffen gebieden van de huid in de mond zelf te onderzoeken.

Of het nu een snee of koortslip, niet pikken op de omgeving. Dit kan leiden tot het ontsteken en, bij koortslip, kan het virus dat de aandoening veroorzaakt verspreiden.

Niet beginnen met een gezichtsbehandeling pijnlijke of andere aandoening te behandelen zonder eerst de oorzaak bepalen van. Dit kan vertragen genezing en mogelijk leiden tot verdere schade.