hoe je zelfgekozen isolement te stoppen

Depressie en andere vormen van psychische aandoening kan ertoe leiden dat u wilt jezelf te isoleren van anderen. Self-isolatie is niet een gezond gedrag, omdat het gaat om het worden teruggetrokken en het afschermen van jezelf af van menselijk contact. Terwijl je zou denken dat isolement is wat je wilt, binnen te blijven en sociaal intrekking kan eigenlijk uw depressie erger maken. Het doorbreken van deze vicieuze cirkel vergt moed en kracht, want het is niet eenvoudig om de symptomen van depressie te overwinnen. Echter, het kan u zich beter voelt om te weten dat je enige controle kan nemen om te stoppen met het isoleren van jezelf.

Vraag voor ondersteuning. Het is een uitdaging om jezelf uit de depressie te tillen en worden gemotiveerd om te stoppen met het isoleren van alle op uw eigen. Als je vrienden of familieleden die u kunt praten, vertel hen dat je zelf wilt isoleren stoppen, maar dat je hun hulp nodig hebben te doen.

Pak de telefoon en bel een vriend of familielid – iemand die je geniet van te praten. Breaking weg van zelfgekozen isolement is een proces dat kleine stapjes neemt, en een vriendelijke telefoontje is iets dat kan helpen om die verbinding met een andere persoon vast te stellen. Vraag de persoon hoe ze aan het doen zijn, en praten over iets grappigs je zag op de televisie of gehoord op de radio. Houd de leerstof lichte, zware gesprekken kan ertoe leiden dat u opnieuw wilt isoleren. Maak er een plan dat u ten minste één persoon per dag zal oproepen tot een week. Begin langzaam, zodat je niet overweldigd.

Nodig iemand voorbij. Je zou iemand uitnodigen om een ​​speciale tv-show te kijken met u, om samen te eten of om een ​​bordspel te spelen. Het uitnodigen van iemand om uw huis dwingt je om jezelf samen te stellen – douchen en aankleden – evenals zet druk op je op te ruimen het huis – die beide zijn gezond voor het overwinnen van je gevoel van zelfgekozen isolement.

Maak een plan om het huis te verlaten. Iemand ontmoet voor een kopje koffie en dan boodschappen te doen samen, of deelnemen aan een paar vrienden naar een film in het theater te zien. Dit geeft u een paar uur weg van huis, waar u kunt socialiseren en zijn onder de mensen die je gelukkig maken. Plezierige tijden helpen til je je geest en de depressie.

Het is van cruciaal belang voor u om hulp te krijgen als je het gevoel dat je je isolatie niet kan stoppen. Ernstige symptomen van depressie moet worden behandeld met voorgeschreven medicijnen van een psychiater.

Word lid van een groep. Als u wilt om rond te zijn gelijkgestemde mensen, kunt u deelnemen aan een steungroep voor mensen die zichzelf isoleert of u kunt deelnemen aan een groep op basis van een hobby je leuk vindt, zoals een paardrijden groep, een wandeling of een boekenclub . Niet alleen heeft dit u toelaten om nieuwe mensen te ontmoeten en krijg je het huis uit, maar je krijgt ook deel te nemen aan iets leuks.

Krijg je naar een sportschool. Sportscholen zijn sociale plekken waar mensen naartoe gaan om zichzelf beter te voelen en zich gezond voelen. Omdat oefening is een bekend antidepressivum dat kan helpen verlichten van symptomen van depressie en angst, bij een sportschool is een win-win oplossing voor het zelfgekozen isolement. Je zou ook een aantal persoonlijke gezondheid en fitness doelen te stellen voor jezelf als motivatie om door te gaan op een regelmatig schema.

Vrijwilliger ergens. Wanneer u een verplichting te vervullen hebben, word je gedwongen om ergens buiten van uw huis, die effectief is voor u het breken van het isoleren van jezelf. Vrijwilligerswerk geeft je ook toegang tot een oorzaak je gepassioneerd bent, en je kunt anderen die je dezelfde interesse te ontmoeten.

Heeft u een back-up plan voor wanneer u maar wilt isoleren. Bijvoorbeeld, elke keer dat u het gevoel dat u wilt isoleren krijgen, bel dan uw steunende vriend of familielid die je kan helpen je praat van te maken of kan je focus omleiden naar iets anders.