hoe je handicap persoon op de trap te gaan

Kinderen hebben vaak een harde tijd omhoog te bewegen en beneden. Of in een rolstoel of niet, kan het een grote strijd. Lichamelijke kan variëren van persoon tot persoon, maar de basisprocedure is hetzelfde. Grote zorg moet worden genomen om te vermijden dat de druk op elk gebied van hun lichaam die kunnen last hebben van de handicap. een persoon die zich in een rolstoel volgt altijd dezelfde procedure met kleine variaties die kan afhangen van de persoon die je bent te tillen.

Wiel de stoel naar achteren tot aan de onderste trede. Druk op de wielen gelijkmatig tegen de trap. Buckle uw gehandicapte persoon in de stoel en zet hun voeten op de voeten rust voor de veiligheid.

Staan op de trap net boven de onderste trede. Houd de handgrepen van de rolstoel vanuit deze positie. Controleer de sterkte van de handgrepen en de handvatten om ervoor te zorgen dat ze niet zal glijden. Buig je knieën en boog je rug. Zet een voet op de trede boven je.

Verkrijg de ander buigen hun knieën en boog hun rug voor de rolstoel. Vertel hen om het frame te grijpen net boven de wielen, zorg ervoor dat niet aan iets dat buiten in hun hand zal komen te grijpen.

Kantel de rolstoel langzaam terug totdat het is in evenwicht gehouden op een wiel. Til de stoel omhoog, met behulp van het wiel om te helpen trekken. Stimuleer de gehandicapte persoon om u te helpen door het draaien van de wielen naar achteren als ze kunnen.

Til de stoel totdat het rust op de volgende wiel. Verplaats jezelf na elke lift en een lift tot aan de top te bereiken. Houd de rolstoel gekanteld, duw hem weer een paar voeten en zet de voorwielen naar beneden wanneer het veilig is om dat te doen.

Draai de stappen en het proces om de persoon naar beneden te nemen. De voorzitter gaat de trap af naar voren met de kleinere voorwielen naar beneden eerste. Kantel de stoel naar achteren en duw het langzaam vooruit. De voorste helper pakt het op en zachtjes verlaagt het naar beneden te grote hobbels te voorkomen.

Verpak uw veiligheidsgordel rond het middel van de gehandicapte persoon. Bevestig het zo dat het is krap, maar niet ongemakkelijk. Vraag hen als het ongemakkelijk is of als het goed voelt en waar nodig aan te passen.

Stand aan de onderkant van de trap en vast te houden aan de veiligheidsgordel met één hand. Instrueer hen om hun hand op de leuning. Vermijd gaan trappen zonder leuningen, indien mogelijk. Help hen de eerste stap en dan sta achter hen een stap naar beneden.

Instrueer hen om over te stappen naar de volgende stap met hun sterkste been. Houd de veiligheidsgordel vast omdat ze opvoeren om ze in evenwicht te brengen of te vangen als ze vallen. Verplaats dezelfde kant been omhoog om de stap boven je. Laat ze hun volgende been omhoog te gaan naar de volgende stap en ga naar de stap onder hen. Vasthouden aan de handgrepen met uw vrije hand.

Voortzetting van het proces een stap op een moment, het nemen van rustpauzes wanneer dat nodig is. Blijven die hun veiligheidsgordel en de hand reling als ze omhoog. Houd de veiligheidsgordel wanneer u de top voor als je naar beneden terug te komen bereiken.

Draai het proces als ze naar beneden komen. Staan een stap onder hen als je ze lopen de trap af. Vasthouden aan de veiligheidsgordel en de reling. Hen te instrueren stap hun zwakke been hun gewicht in evenwicht naar boven, sterker been. Herhaal dit totdat ze de trap helemaal.