hoe je een tb-test reactie documenteren

Een negatieve TB huidtest is vereist voor toelating tot een verscheidenheid van instellingen zoals scholen, verpleeghuizen en begeleid wonen, maar ook voor de werkgelegenheid doeleinden, zoals voor leraren, de dag zorg of werkers in de gezondheidszorg. Mycobacterium tuberculosis is zeer besmettelijk en kan zich snel verspreiden. Het is belangrijk dat verpleegkundigen en artsen om te begrijpen hoe goed te beheren en te lezen van de resultaten van een tbc-huidtest de bevindingen correct te documenteren.

De PPD (gezuiverd eiwit derivaat) testoplossing bevat Mycobacterium tuberculosis-antigenen, niet bacteriën leven. Het is ontworpen om een ​​gelokaliseerde huidreactie bij personen die tuberculose veroorzaken kunnen hebben. Een klein monster (0,1 ml) direct ingespoten onder de eerste laag van de huid op de onderarm. de naald invoegen te diep kan de nauwkeurigheid beïnvloeden. Een kleine luchtbel die lijkt op een blaar moet leiden.

De tbc-huidtest wordt onbedekt gedurende 48 tot 72 uur. De klant mag de site niet storen tijdens deze periode. De site kan jeuken en worden rood gekleurd is, maar mag niet worden gewreven of gekrast.

Roodheid wordt gemeten over de middellijn. Worden beschouwd als een positieve reactie, moet de plaats worden verhoogd of gezwollen. De verpleegkundige of arts moet de site te voelen als het moeilijk kan zijn om de verhoogde plek te visualiseren. De afmetingen van de verhoogde gebied is gedocumenteerd als mm van de verharding. Eventuele aanvullende informatie, zoals recente blootstelling en symptomen zoals hoesten, niezen, nachtelijk zweten, dient te worden gedocumenteerd.

Als de site niet wordt verhoogd, wordt het resultaat als negatief aangemerkt. De grootte van een rode gebied moet worden gemeten en geregistreerd, maar merkte op dat er geen verhoogde gebied wordt gevoeld, die de negatieve status bepaalt. Als de site blijkt, worden de resultaten geregistreerd als 0 mm.

Volgens de Centers en Disease Control en Prvention, verharding van minder dan 10 mm wordt als negatief beschouwd. Echter, de algemene gezondheidstoestand van de klant veranderen. Iedereen met een positieve HIV status of veranderde immuunstatus kan als positief worden beschouwd, na verdere evaluatie, zelfs als de verharding zo laag als 4 mm. Deze informatie moet worden gedocumenteerd om de uitzondering te ondersteunen.