hoe je een gebroken elleboog diagnosticeren

Het ellebooggewricht wordt gevormd door de humerus, radius en ulna. Een elleboog fractuur omvat één of meer van deze botten. gebroken elleboog van een kind kan invloed hebben op de toekomstige botontwikkeling als de breuk optreedt langs een van de botgroei centra. Een gebroken elleboog zal de normale bewegingen van het buigen, strekken en draaien van de onderarm met behulp van ligamenten, spieren en pezen belemmeren.

Kijk naar tekenen van een gebroken elleboog onmiddellijk na het letsel. De elleboog of het gebied eromheen kunnen worden gezwollen of vervormd. Verkleuring zoals blauwe plekken of roodheid zichtbaar.

Controleer de bewegingen van je elleboog. Een persoon met een gebroken elleboog kan problemen ondervinden bij het verplaatsen van het door zijn volledige bereik van de beweging. Je moet in staat zijn touch je schouder met je vingertoppen en volledig strek je arm.

Test de rotatie van de elleboog. Houd uw arm aan uw zijde en buig uw ellebogen in een rechte hoek. Je moet in staat zijn om uw hand te draaien naar buiten totdat de palm naar het plafond. Zorg ervoor dat u ook uw hand te draaien naar binnen tot je handpalm kijkt uit op de vloer, terwijl in dezelfde positie.

Voel gevoelloosheid in de hand, vingers of onderarm. Een verwonding aan je elleboog kan ook grote schade aan de zenuwen, zoals de mediaan, radiale en elleboogzenuw.

Detecteren verkoeling op of bij de elleboog. Dit kan worden veroorzaakt door letsel of compressie van grote bloedvaten vanwege zwelling of trauma.