hoe CPT en ICD-9 code

CPT en ICD-9 worden codeersystemen gebruikt in de medische facturatie proces. CPT, of Huidige Procedurele Terminologie, wordt gebruikt voor het kantoor bezoeken en procedures aan verzekeringsmaatschappijen voor de terugbetaling van diensten te melden. De ICD-9, of de International Classification of Diseases, 9th Revision, kent codes voor patiënt diagnose doeleinden. De codes in de ICD-9 code boek moet op de verzekeringsclaim formulier worden ingediend bij medische noodzaak voor het kantoor bezoek of procedures die werden uitgevoerd op de patiënt te laten zien.

Lees de patiënt medische ontmoeting vorm of medisch dossier om vertrouwd te raken met de meest recente bezoek.

Identificeer diagnose of reden van de arts voor het bezoek van de patiënt. Als u op zoek bent naar ontmoeting vorm van de patiënt, moet er een ruimte voor de diagnose te worden vermeld. Wanneer geen diagnose aan het einde van het bezoek kan worden toegewezen, nota symptomen als redenen voor het bezoek in plaats van een diagnose worden opgenomen.

Identificeer alle medische procedures of diensten die werden uitgevoerd. Deze is te vinden op de ontmoeting vorm ook.

Gebruik de ICD-9 code boek op te zoeken elke diagnose codes. Meer dan één zijn genoteerd. Zoek eerst de naam van de diagnose in de alfabetische sectie van de ICD-9 code boek. Dubbelklik vervolgens controleert u de code waarnaar wordt verwezen door het opzoeken van dat nummer code in de tabelvorm gedeelte gelegen in deel 1 van de ICD-9 code boek. Als u de codering van een patiënt ontmoeting vorm, kan er slechts aantal codes vermeld voor diagnoses. Opzoeken deze numerieke codes in de tabel gedeelte als voorheen dat de diagnose code overeenkomt met de juiste diagnose arts.

Kijk omhoog eventuele procedures, medicijnen of andere medische diensten aan de patiënt in de CPT code boek. De patiënt zal een code worden toegewezen voor het type van de arts ontmoeting (kantoor te bezoeken, ER bezoek, ambulante chirurgie, etc.) en ook codes voor procedures of andere diensten verricht. Gebruik de CPT codes net zoals u zou de ICD-9 code boek. kijk eerst van de procedure of de dienst in de alfabetische index, ga dan naar het numerieke gedeelte en vind de juiste procedure. Lees alle noten voorzichtig in het CPT boek om ervoor te zorgen dat de code u precies toewijzen overeenkomt met de uitgevoerd. Deze codes kunnen ook worden vermeld op de patiënt ontmoeting vorm. Zo ja, opzoeken deze codes in het numerieke gedeelte te zorgen dat ze gelijk aan de waarbij een patiënt procedures.