hoe zweertjes in de mond van chemotherapie te beheren

Aften zijn een van de meest vreselijke bijwerkingen van chemotherapie. Sommige patiënten hebben nog nooit een probleem momenten met zweertjes in de mond, terwijl anderen last hebben van kankers voor het gehele verloop van de behandeling. Zweertjes in de mond vormen vaak op de lippen, tandvlees, binnen de wangen, tong, vloer en het dak van de mond. Deze pijnlijke open zweren kunnen invloed hebben op uw eten, drinken, spraak en het vermogen om swallow.The correcte behandeling van zweertjes in de mond is uiterst belangrijk, omdat patiënten die chemo zijn vatbaar voor infecties. Aangezien chemotherapie aanvallen zowel gezonde als kankercellen in het lichaam, de mond, met zijn gevoelige bacteriële evenwicht wordt vaak beïnvloed. Deze kankers kunnen bloeden en zweren, waardoor aanzienlijke pain.There zijn veel dingen die een chemo patiënt kan doen om het ongemak van zweertjes in de mond te verlichten. Net als bij elke chemo neveneffect dat je ervaart, moet u uw arts te informeren. Uw oncoloog is uw beste bron van informatie voor alle aspecten van uw behandeling met chemotherapie, met inbegrip van het omgaan met de bijwerkingen van chemo.The na zijn troost maatregelen te helpen verlichten de pijn van zweertjes in de mond. Elke patiënt is anders dus wat werkt voor een persoon kan niet werken voor een ander. Naleven van religieus in je mond zorg en hopelijk, zal uw pijn te verlichten.

Neem contact op met uw arts voordat u begint met chemotherapie. Bespreek mogelijke bijwerkingen. Veel artsen raden een goede reiniging met uw tandarts en de praktijk van zorgvuldige mondhygiëne in de aanloop naar chemo. Als uw mond is in de best mogelijke vorm, zonder chemische of bacteriële onevenwichtigheden, heb je minder kans om cankers.If ontwikkel je al bent begonnen met chemo en ervaren zweertjes in de mond, naar uw oncoloog. Hij is vaak de meest geïnformeerde bron van informatie over het omgaan met chemotherapie bijwerkingen. Hij kan een medicinale mondspoeling aanbevolen om de pijn te verlichten en helpen genezen de zweertjes in de mond. Vergeet niet dat er geen sure-fire enkele behandeling aan uw mond zweren genezen. Een combinatie van mondwater en goede hygiëne is het meest effectief.

Eet zacht voedsel. Chemotherapie neemt een tol op je lichaam en de juiste voeding is erg belangrijk. Vermijd voedingsmiddelen die ruw of grof, zout of zuur en pittig zijn. Blijf weg van citrusvruchten. Vermijd cafeïne. Warm of koud voedsel kan uw ongemak te verhogen. Niet verminderen uw calorie-inname, maar eerder, proberen om uw dieet aan te vullen met voedsel dat niet je mond niet kwetsen. Probeer yoghurt, goede oude macaroni en kaas, en voedsel met sauzen en flauw jus. Als u problemen ondervindt bij het eten, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Praktijk zorgvuldige mondhygiëne. Poets je tanden na elke maaltijd en voor het slapengaan, maar doe het voorzichtig. Extreem zacht tandenborstels zijn beschikbaar (denk aan de baby tandenborstels). Kies een milde tandpasta, zoals een soort beschikbaar voor afte patiënten. Chemotherapie verstoort de chemische en bacteriën evenwicht in de mond, zodat een goede reiniging is erg belangrijk voor het behoud van dat evenwicht in je mond. Gebruik geen mondwater met alcohol.

Drink 64 liter water per dag. Veel chemo patiënten klagen over een droge mond. Dit tegen te gaan met het waterverbruik. Ook afspoelen met koud water voor en na elke maaltijd.

Spoelen met een baking soda spoelen. Meng een theelepel bakpoeder met een kopje water en spoel gedurende 30 seconden voor een maaltijd. Soms is deze spoeling zal kalmeren je mond zweren genoeg om u te eten.

Spoelen met zout water. Meng een kleine hoeveelheid van de reguliere keukenzout met water. Dit zout water combinatie vergelijkbaar met de normale spoelmiddelen door de mond.

Denk aan je eigen comfort. Als het pijn doet om te drinken, proberen met behulp van een rietje. Kies zachter voedsel in plaats van dat hoagie sub je gewoon sterven om te knabbelen op. Knip je voedsel in kleine hapjes te maken kauwen gemakkelijker. Je mond zweren zijn waarschijnlijk tijdelijk en zal zo snel verdwijnen als je chemobehandeling beëindigd. Behalve degenen knapperige traktaties voor de viering nadat u uw cyclus van de chemotherapie te voltooien.

Zuigen op ijsblokjes tijdens de behandeling met chemotherapie. Dit bevochtigt de mond en vermindert de incidentie van zweertjes in de mond. Zorg ervoor dat u met uw arts.

Probeer het toepassen van honing aan de zweren. Om een ​​of andere onverklaarbare reden, honing heeft grote geneeskrachtige waarde. Veel patiënten vinden dat deppen honing op hun Aften helpt verlichten de pijn en ook de kanker sneller genezen. Neem contact op met uw oncoloog eerste alvorens dit huis remedie te proberen.

Bespreek vitaminesupplementen, zoals L-lysine met uw arts. Wetenschappers zijn op dit moment onderzoek naar de effecten van L-lysine op aften. L-lysine is een essentieel aminozuur dat vereist is voor de gezondheid niet door het lichaam, maar geabsorbeerd uit voedsel. Sommige oncologen raden dit supplement aan patiënten voordat chemo. Nogmaals, contact op met uw arts voordat u een vitaminesupplementen.