Hoe onderscheid te maken tussen OCD en OCPD

Dit is een artikel die u zal helpen het verschil tussen OCD en OCPD te identificeren. Ze zijn echt heel anders zoals u zult zien. De eerste staat voor obsessief-compulsieve stoornis wanneer laatstgenoemde obsessieve-compulsieve persoonlijkheidsstoornis.

Stappen 2-5 beschrijven iemand die zou kunnen lijden aan OCS. Bijna iedereen heeft een aantal eigenschappen van OCD. Iedereen heeft zijn kleine eigenaardigheden en voorkeuren. De OCD slinger kan slingeren van het ene uiterste in het andere – te veel of te weinig. De vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel tijd binnen een dag geobsedeerd en compulsing wordt verbruikt. Als u besteden enkele uren per dag en dit probleem is het bijhouden van je van je werk, wilt u misschien om hulp te zoeken. Iemand die lijden aan OCD weet dat hun denken is onjuist, maar vaak niet in staat zijn om het te controleren.

Iemand die voortdurend controleert op de dingen zou kunnen lijden aan OCS. Controle is een symptoom van OCD. Voorbeelden hiervan zou zijn (1) herhaaldelijk controleren om ervoor te zorgen dat apparaten zijn aangesloten of uitgeschakeld voor het verlaten van het huis, (2), waarin familieleden herhaaldelijk controleren om ervoor te zorgen dat ze zijn ok, (3), rijden rond het blok herhaaldelijk te controleren om ervoor te zorgen dat je niet overreden iemand. In extreme gevallen kan een persoon niet in staat om een ​​baan te houden, omdat van het hebben herhaaldelijk terug te keren naar een plek om te “controleren” te zijn. Voor een persoon met OCS, de controle op de dingen ontlast de obsessie.

Iemand die dingen hamstert zou kunnen lijden aan OCS. Extreme verzamelen is een ander symptoom van OCD. Ik heb het niet over het verzamelen als een hobby. Wat ik bedoel is hier misschien iemand u weet wie het huis is overspoeld met junk – dingen die geen waarde aan iemand anders. Deze persoon kan niet draaien los van de items. Om dit te doen zou extreem leed veroorzaken. Hamsteren geld, items en eten zijn enkele voorbeelden.

Iemand die voortdurend wast hun handen of neemt vele buien gedurende de dag kan iemand die lijdt aan OCD zijn. Deze vorm van OCD is geobsedeerd door ziektekiemen. Het wassen dwang verlicht de stress van zorgen te maken over ziektekiemen. Sommige mensen zullen daadwerkelijk wassen zoveel hun huid wordt ruw.

Iemand met OCPD is een control freak. Ze zijn zeer bezorgd over mensen die “regels” te doorbreken. Door regels hier bedoel ik de door de persoon met OCPD regels.

Andere symptomen van OCD onder meer te hoeven stappen herhalen over en over totdat de hersenen ziet het als “perfect”, gedachten of angst voor nadelige gevolgen voor iemand als een kind, hoewel de persoon zou nooit daadwerkelijk doen, andere herhaalde obsessieve gedachten die religieus zijn of seksueel van aard en alle andere gedachten die krijgen steeds “vast” dat je jezelf niet kunt bevrijden van.

De volgende stappen beschrijven iemand die symptomen van OCPD of obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis zou kunnen hebben. Deze aandoening gaat vaak onbehandeld omdat mensen die lijden aan deze niet begrijpen wat ze denken er mis is en zijn minder geneigd om hulp te zoeken voor;. Een persoon die OCPD heeft is uw typische anaal-vasthoudende persoonlijkheid, maar tot het uiterste.

Als je iemand die bezig is met het doen van dingen op hun manier te leren kennen en ze geloven dat niemand anders de weg net zo goed of beter kunnen zijn, kunnen zij OCPD hebben. Ze zijn rigide in hun denkproces en kan niet buigen of te begrijpen waarom anderen niet alleen hun manier kunnen doen. Er is geen compromis of flexibiliteit.

Iemand met OCPD wordt ingehaald met lijsten of een bepaalde volgorde van de dingen te doen zo slecht, dat er nooit iets bereikt. Ze raken in details en denken als: “Wat als dit of wat als dat.” Uiteindelijk werd de oorspronkelijke punt of de doelstelling van een project verloren. Dingen krijgen nagelaten. Een persoon passend deze beschrijving zal doorgaans beginnen met een project of de projecten met goede bedoelingen en zal vrijwel nooit iets af te maken.

Extreme perfectionisme is een symptoom van OCPD. Natuurlijk, de meeste mensen realiseren dat er niet zoiets als perfect. Iemand met OCPD kunnen niet zien dit feit. Ze denken dat alles wat ze doen moet worden gedaan tot in de perfectie, ook al is het duidelijk aan anderen dat wat ze doen is niet perfect.

Kent u iemand die er verblijft op het werk, is uitsluitend gewijd aan het werk en heeft geen tijd voor off-tijd met hun familie? Voor deze persoon, lijkt het werk aan het belangrijkste zijn. Wederom kunnen zij lijden aan OCPD. Hier de starheid en stijfheid terug te komen in het spel. De familie van iemand die lijdt aan deze aandoening lijdt enorm als ze missen op leuke activiteiten en zullen naar verwachting handhaven op hetzelfde niveau van perfectionisme als de persoon lijden.

Iemand met OCPD kunnen ook last hebben van hamsteren en het herhalen van dezelfde als iemand met OCS. Vaak kan iemand gelijktijdig lijden beide voorwaarden.

Laat me samenvatten het voor jou. Stel jezelf deze vraag – die lijdt meer, mij of anderen om mij heen? Als het antwoord is dat je, heb je te maken met OCS. Als het antwoord anderen, heb je te maken met OCPD. Als je familie voelt alsof ze voortdurend op eieren lopen, zou OCPD de boosdoener zijn. Mensen met OCPD niet hun aandoening als een probleem te zien, mensen met OCD weten dat ze een probleem hebben.

Ofwel een van deze voorwaarden is het uiterst moeilijk om mee te leven. Als u denkt dat u of iemand die je kent lijdt aan een van deze psychische stoornissen, neem dan wat hulp.