hoe om te stoppen met kramp in je kuit

Een kalf kramp is een onvrijwillige pijnlijke spasme of aanscherping van de spieren in de kuit, het achterste onderbeen tussen de knie en enkel. Inspannende lichaamsbeweging, overmatige inactiviteit of een verstoring van de dingen zoals natrium en elektrolyten kan krampen veroorzaken. Kalf krampen zijn meestal tijdelijk, maar kan ernstige veroorzaken, slopende pijn. Extreme of chronische krampen in de kuit kan leiden tot schade in de spier door middel van een scheuring van de spiervezels of compressie van de zenuwuiteinden die leidt tot problemen met de algemene mobiliteit.

Stop activiteit zodra de pijn begint. Stretch kalf.

Solliciteer matige duim druk in de kuitspier buik of het dikste deel van het kalf, bij ernstige kuitkrampen. Zodra de spanning of spasmen releases, verhogen de duim druk. Doorgaan tot kramp verdrijft.

Volg duimdruk met kneden massage of palm druk van de enkel tot in de spier op de achterzijde van de knie.

Toepassen ijs vlak voor ontsteking of zwelling verminderen.

Drink voldoende water per dag om de incidentie van kuitkrampen verminderen. Verhoog de inname van water met zware lichamelijke inspanning.

Neem een ​​warme douche om spierspasmen los als krapte wordt aanhoudt.

Voer dagelijkse routine stretching, vooral van de loper rek in stap 1 beschreven, waarbij de kans op een kuitkramp verlagen.