hoe om te gaan met een depressieve vriend

Omgaan met een depressieve vriend kan moeilijk zijn, zeker als zijn toestand is het persen van uw relatie. Omgaan met de situatie in een volwassen, ondersteunende manier zal helpen jullie beiden om dicht te blijven terwijl je hem de hulp die hij nodig heeft.

Wees liefdevol en ondersteunend. Luister naar je vriend en hem laten weten dat je er bent om hem te steunen zonder oordeel.

Moedig hem aan zijn problemen met vertrouwde familie en vrienden te bespreken. Hoe meer steun die hij heeft door deze moeilijke tijd, des te beter zal hij beginnen te voelen.

Vraag je vriendje om een ​​vertrouwenspersoon te zien of hij ernstig of klinisch depressief. Uw steun zal alleen niet zijn depressie te genezen.

Woon een paar sessies met hem. De adviseur kan u helpen jullie beiden beter om te gaan met zijn depressie, zodat het niet je relatie kwetsen.

Zorg goed voor jezelf ook. Niet al te betrekken bij zijn problemen te krijgen, en probeer niet om zijn leven te beheersen. Het creëren van een ongezonde afhankelijkheid niet zal hem helpen om zijn depressie te overwinnen, en het zal zeker niet helpen je relatie.

Alert zijn ouders, adviseur of een van zijn beste vrienden als je het gevoel dat zijn depressie is geëscaleerd tot het punt waar hij gevaarlijk voor zichzelf is geworden. Hij kan het gevoel dat je zijn vertrouwen hebt verraden, maar je zult hem moeten helpen op de lange termijn.

Blijf bij hem of je wilt je relatie te blijven intact. Niet “een pauze nemen” tot hij beter wordt. Laat hem dat je liefde onvoorwaardelijk is en dat je er voor hem zolang hij de hulp die hij nodig heeft krijgt.