hoe de bloedstroom en de bloedsomloop te verhogen

Als je armen en benen zijn voortdurend koud, verkrampt of gevoelloos, kan het een teken dat je een slechte bloedsomloop zijn. Wanneer het bloed niet goed stromen door je lichaam, dat nodigt uit tot een scala aan gezondheidsproblemen zoals een hartaanval, angina pectoris en beroerte. Er zijn vele manieren om de bloedstroom te verhogen – lichaamsbeweging, voeding, medicijnen en chirurgie – maar voordat je proberen te helpen je hart zijn werk doen, is het belangrijk om uw arts te raadplegen om de beste manier voor u van plan bent.

Denk aan je levensstijl. U kunt een verhoogd risico op een slechte bloedsomloop hebben als u rookt, als je een familiegeschiedenis van hartproblemen, als u een sedentaire (inactieve) leefstijl, of als uw dieet is rijk aan dingen zoals verzadigd vet en cholesterol.

Kijk voor de borden. Hoewel sommige tekenen van een slechte bloedsomloop zijn duidelijk, anderen niet. Volgens de Mayo Clinic, symptomen van slechte circulatie onder etterende zweren op de tenen, voeten en benen, een verandering in de kleur van de benen, haaruitval op de benen en veranderingen in teennagels.

Raadpleeg uw arts. Als je denkt dat je een slechte bloedsomloop, kan uw arts een diagnose te stellen door het uitvoeren van een fysieke examen, hardlopen bloedonderzoeken of het uitvoeren van een angiografie. Dit is een test waarbij de arts injecteert kleurstof in de bloedvaten, dan maakt gebruik van X-ray imaging aan je bloedstroom te volgen.

Volg de arts orders. Er zijn vele oorzaken van slechte doorbloeding, waaronder hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, en bloedstolsels. Uw arts kan je schrijft een recept afhankelijk van de oorzaak, of aanbevelen chirurgie. Als u een geblokkeerde bloedvat, kan uw arts te elimineren met een kleine ballon (angioplastiek) of maak een omweg rond het gebruik van een bloedvat uit een ander deel van je lichaam (bypass-operatie).

Stoppen met roken. Rokers lopen een veel hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en perifeer vaatlijden.

Eet gezond. Hart-gezonde voeding – rauwe groenten en fruit, voedingsmiddelen laag in cholesterol en verzadigde vetten – kan u helpen uw bloedsomloop te verbeteren. De Mayo Clinic beveelt voedingsmiddelen rijk aan omega-3 vetzuren. Zij omvatten zalm, makreel, haring, lijnzaad, walnoten, sojabonen en koolzaadolie.

Oefening. Well-uitgeoefende spieren efficiënter gebruik van zuurstof. Uw arts kan u helpen een oefening plan geschikt is voor uw leeftijd en lichamelijke conditie te ontwikkelen, maar in het algemeen, de Mayo Clinic adviseert 30 tot 60 minuten van matige tot krachtige fysieke activiteit de meeste dagen van de week.

Zorg goed voor je voeten. Volgens de Mayo Clinic, is het belangrijk om goed passende schoenen te dragen. Ondersteuning sokken kan ook helpen de bloedsomloop. Ook, neem maatregelen om infecties te voorkomen – Was uw voeten dagelijks, trim de teennagels zorgvuldig, en niet op blote voeten te lopen.