hoe aan te melden voor Medicaid

U kunt in aanmerking komen voor Medicaid zorgtoeslag als u voldoet aan de eisen inkomen en als je valt in een groep in aanmerking te komen. Deze in aanmerking te komen groepen omvatten mensen van bepaalde leeftijden, handicap of andere medische aandoeningen, zoals zwangerschap. Aan te melden voor Medicaid, praten met een vertegenwoordiger van uw staat Medicaid kantoor. Terwijl de federale overheid financiert dit programma, de staten toedienen. Elke staat beheert het Medicaid-programma iets anders, je staat kantoor vertegenwoordiger kan u te begeleiden bij dit proces.

Controleer of u in aanmerking voordat u zich aanmeldt voor Medicaid. Ga naar de Benefits.gov website en gebruik maken van de screening tool. Beantwoord de vragen om je in aanmerking komt voor Medicaid en andere overheidsprogramma’s te bepalen. De screening tool beschouwt de eerste plaats uw inkomen, maar ook het Amerikaanse woonplaats of nationaliteit, evenals bepaalde medische aandoeningen.

Vind de contactgegevens voor uw staat Medicaid kantoor. De Nationale Vereniging van State Medicaid Bestuur (zie Bronnen) onderhoudt een website met contactgegevens voor elk van deze kantoren. Klik op uw staat in deze map.

Klik op de link voor het Medicaid-programma op de website van uw staat. Zoek de contactgegevens van het bureau op deze webpagina.

Bel het Medicaid kantoor en vraag om een ​​afspraak aanvragen voor uitkeringen. Vraag het kantoor vertegenwoordiger om u te vertellen welke documenten je nodig hebt om mee te nemen. Deze lijst zal onder meer een bewijs van uw identiteit, nationaliteit en inkomen. Als u een medische aandoening hebt, kan het nodig zijn om kennis te nemen van een arts of een soortgelijk document te brengen.

Ga naar je afspraak. Vul de aanvraag en uw documenten te presenteren. De toepassing zal informatie vragen zoals uw volledige naam, sofi-nummer, contactgegevens en medische geschiedenis. Het zal ook basisinformatie over alle andere mensen die in uw woonplaats leven te vragen.

Wacht te merken van de status van uw aanvraag te ontvangen. Elke staat zal verschillende doorlooptijden hebben. Bel het Medicaid kantoor als u uw status te controleren.