hoe veilig te blijven in een stacaravan tijdens een tornado

Omdat zo veel als de helft van alle dodelijke slachtoffers tornado voorkomen in stacaravans, is het belangrijk dat stacaravan bewoners om te weten wat te doen als een tornado is in het gebied. Stacaravans zijn gebouwd licht en gemakkelijk te verplaatsen zijn, en dit kan een probleem zijn als het gaat om het veilig in een tornado. De National Weather Service is altijd op zoek naar extreme weersomstandigheden, en tornado waarschuwingen meestal geven de bewoners een gemiddelde van 18 minuten om voorbereid te tegemoetkomende stormen. Het is belangrijk om te weten wat te doen en waar te gaan voordat er een tornado stakingen.

Laat de stacaravan indien mogelijk. Volgens de National Weather Service, is er absoluut geen veilige manier in een stacaravan te blijven tijdens een tornado. Tornado’s zijn te sterk voor stacaravans, zelfs degenen die zijn goed verankerd.

Rijden naar een community shelter als je tijd hebt. In gevallen waarin een tornado waarschuwing is afgegeven, maar nog niet in zicht, dit is een optie. Als de tornado in de buurt is waargenomen, niet verlaten met de auto.

Schuilen in een vaste, stevige huis of gebouw als er een in de buurt. De veiligste plaats in een groot gebouw ligt op de onderste verdieping, de buurt van ramen. De kelder, binnenlandse gang of onder een trappenhuis zijn de veiligste plaatsen in een huis.

Ren naar buiten uit de buurt van bomen en auto’s. Zoek goedkope grond en liggen plat, met de handen achter je hoofd aan de achterkant van het hoofd te beschermen. Dit is veiliger dan een verblijf in een stacaravan, maar op zoek naar een permanent gebouw voor onderdak heeft de voorkeur.

Ontwikkel een plan zodat u weet wat te doen wanneer tornado staking. Oefen dit plan vaak met uw kinderen.

Vastbinden schommels en andere losse erf items. Bij een verblijf in een stacaravan is de enige optie, houden roerende items vastgebonden. Doe dit op voorhand. Er is geen tijd om artikelen te beveiligen wanneer een tornado is waargenomen.

Installeer een ondergrondse schuilplaats onder de stacaravan. Deze schuilplaatsen kan worden geïnstalleerd in één dag, en de kans op overleving sterk verbeteren in een tornado. Deze optie kan niet bestaan ​​als het land wordt gehuurd. Als dat zo is, contact op met de eigenaar om te zien of hij bereid is om een ​​storm onderdak op het terrein geïnstalleerd zou zijn.

Neem contact op met mobile home parkmanagement om uit te vinden of er een storm-safe gebouw gelegen op het terrein.