hoe te plannen zwangerschap vervaldata

Je baby’s geboortedatum is de eerste van de vele dingen die je niet kunt controleren in het leven van uw kind. Toch, als u uw zinnen gezet op een veer baby of een kerst wonder, kun je zeker proberen om een ​​beetje wiskunde gebruiken om te helpen om uw droom waar. Terwijl een vervaldatum is slechts een schatting, heb je de beste kans op het raken van je merk als je een beetje up-front planning te doen te hebben.

Grafiek uw huidige vruchtbaarheid cyclus. Het raken van een bepaalde vervaldag is heel moeilijk, maar je lichaam kan zijn aan uw kant. Begin met het markeren van uw kalender om de eerste dag van je menstruatie te volgen. U kunt proberen om zwanger te raken binnen een bepaalde cyclus, maar om zwanger te raken op een bepaalde dag is geheel aan jou lichaam.

Begrijpen hoe vervaldata zijn meestal berekend. In het algemeen wordt een vervaldatum berekend door het uitzoeken van de eerste dag van de laatste menstruele cyclus van de vrouw en het toevoegen van 280 dagen (of 40 weken).

Kies de gewenste datum. Laten we zeggen dat je echt wilt bellen in het nieuwe jaar met een nieuwe baby. Uw ideale dag zou dan 31 december 2011.

Trek 280 dagen (of tel terug 40 weken) van uw gewenste vervaldag. Dit geeft je de datum dat zou, idealiter, de eerste dag van de menstruele cyclus waarin je zwanger bent geven. Als u een vervaldatum van 31 december 2011 wil, moet de eerste dag van je menstruele cyclus 26 maart 2011.

Je hebt een veel hogere kans op succes het raken van een geboorte maand of het seizoen is dan een bepaalde datum.

Vergelijk die datum uw typische cyclus. De data kunnen niet met elkaar overeenkomen. Als je zijn in kaart te brengen en te beseffen dat je cycli beginnen meestal rond de 10e van de maand, het lijkt erop dat je dromen voor een New Year’s Eve baby’s gaan onvervuld om te gaan.

Vergeet niet dat een vervaldatum is slechts een schatting – uw baby kan overal van twee weken vroeg om twee weken te laat komen.

Als je eisprong bijzonder vroeg of laat in je cyclus, zou dat de vervaldag een paar dagen naar voren of naar achteren te duwen.