hoe lever testresultaten gelezen

Er zijn vele vormen van schade aan de lever of de ziekte en ze invloed hebben op de leverfunctie anders. Abnormale leverfunctie tests tonen de mogelijkheid van leverontsteking en schade. Leverfunctietests worden ook gebruikt voor het bepalen van de omvang van de ontsteking en schade. Ze zijn nuttig voor het toezicht op u als u een leverziekte. Volgens de British Liver Trust, zelfs als je gezond bent, abnormale leverfunctie testresultaten vaak voorkomen.

Kijk naar je albumine niveau. Normale waarden voor albumine 38-55 g albumine per liter bloed of 3,8-5,5 g albumine per deciliter bloed. Een gezonde lever produceert voldoende albumine. Als u een chronische leverziekte, kan uw albumine niveau laag zijn.

Lees je bilirubine (ook wel bekend als de totale bilirubine) testresultaat. Normale waarden voor bilirubine zijn 0 tot 20 umol / L of 0,174, waarbij het molecuulgewicht van bilirubine gemeten in micron per liter bloed, tot 1,04 mg / dl, het molecuulgewicht van bilirubine in milligram per deciliter bloed. Als uw bilirubine niveau is zeer hoog is, kan u een leverziekte hebt. Je ogen en huid kan een gele kleur bekend als geelzucht te hebben.

Neem nota van uw gamma glutamyl transferase of gamma-GT. In normale leverfunctie test het niveau van GGT niet groter is dan 45. In de Liverdoctor.com nieuwsbrief Dr. Sandra Cabot staat dat uw arts kijkt meestal op uw GGT resultaten eerst. Als uw GGT is meer dan 100, zal uw arts te kijken naar uw andere leverfunctietests en proberen om mogelijke redenen voor leverziekte te bepalen.

Kijk naar je protrombinetijd en partiële tromboplastinetijd. Normale waarden zijn van 12 tot 14 seconden respectievelijk 18-28 seconden. Uw PT geeft aan hoe lang het duurt voordat je bloed stollen of stollen. Wanneer uw lever beschadigd is, neemt uw bloed langer dikker en u kunt ook snel blauwe plekken. Uw PT en PTT kan ook uw reactie op medicijnen die worden gebruikt om bloedstolsels te voorkomen te geven.

Observeer uw alanineaminotransferase niveau. Ranges ALT algemeen van 0 tot 45 eenheden alanine aminotransferase per liter bloed. Uw ALT-niveau toont de mate van leverontsteking. U hepatitis, uw ALT 20 tot 50 maal hoger dan normaal.

Controleer alkalische phosphatase.The normale bereik van ALP is gewoonlijk van 30 tot 120 U / L. Hoge ALP niveaus kan een blokkade die wordt voorkomen dat gal van wordt verwijderd van uw lever uitgevoerd aan te geven.

Merk je aspartaataminotransferase niveau. Een hoge AST kan wijzen op leverschade elders in het lichaam en kunnen niet gerelateerd aan de lever ziekte. Uw arts kan kijken naar uw AST en ALT-samen om te zien of het resultaat van uw AST specifiek gerelateerd aan uw lever.