hoe de pijn van aambeien bij peuters te verlichten

Bij peuters inspannen om ontlasting, kan het eindresultaat zijn gezwollen anale aderen die pijn veroorzaken, jeuk, branderig gevoel en soms bloeden. Het hebben van aambeien is niet leuk – vooral voor een klein kind die niet weet hoe om het ongemak te beheren. Dus het is aan de ouders om te helpen peuters verlichten van de pijn van aambeien op een manier die veilig en effectief is.

Gebruik medicinale aambei pads om de jeuk en branden te verlichten. Praat met de arts van uw peuter voor het gebruik van medicinale pads op hem.

Laat uw peuter weken in een warm zitbad om enige verlichting van het ongemak van haar aambeien te bieden. Een zitbad is een klein bad dat past over uw wc-bril, en kunnen worden gekocht bij uw lokale geneesmiddel of medisch-aanbod op te slaan.

Help uw peuter breng dan een koud kompres om zijn rectale gebied aan de intense verbranding van zijn aambeien te verlichten.

Houd het dieet van uw peuter rijk aan vezels en geef haar veel water. Dit zal haar houden van steeds verstopt en het veroorzaken van haar aambeien erger worden.

Moedig je peuter te gaan liggen zoveel mogelijk tot zijn aambeien verdwijnen. Staan en zitten voor langere tijd plaatsen de druk op de gezwollen anale aderen, en kan leiden tot aambeien om meer ongemakkelijk.

Bied uw peuter een zacht kussen om op te zitten, om te voorkomen dat harde oppervlakken uit te zetten onnodige druk op haar rectum en verzwarende haar aambeien verder.

Neem contact op met de arts van uw peuter als zijn aambeien worden begeleid door bloeden van het rectum, omdat dit kan iets meer serieus te geven.