hoe om te vertellen als je een gescheurd ligament in je been

Het kan moeilijk zijn om te vertellen als je been heeft een ligament scheuren of derde graad verstuiking. Het ligament in je been heet de achterste kruisband. Het bestaat uit twee delen, die opgaan in één structuur en is de grootte van je pink. Uw achterste kruisband is gelegen in de achterkant van je knie en verbiedt uw scheenbeen bewegen te ver naar achteren. Vaak zult u geen pijn in het been, maar in plaats daarvan de knie.

Analyseer uw achterste kruisband voor eventuele schade. U ontvangt een “knallen” geluid op het moment van het letsel, zoals als je om je ACL scheuren niet horen. In plaats daarvan kan je symptomen die vaag of mild zijn ervaren. Uw geblesseerde knie kan achterwaarts doorbuigen wanneer gebogen, of het kan naar achteren te ver schuiven. Na verloop van tijd zal de symptomen meer merkbaar als je pijn erger geworden. Als andere gebieden van je knie zijn beschadigd of aangetast, zal symptomen ernstiger geworden.

Ken de tekenen van een gescheurd ligament in het been. Met de achterste kruisband blessure u mag tederheid of zwelling in de knie binnen drie uur na je blessure merken, volgens de Mayo Clinic. De zwelling kan stijfheid veroorzaken. U kunt ook pijn als je knielen of hurken, als je loopt, loop omhoog of omlaag trap of hellingbanen. U kan enige instabiliteit in je knie te voelen. Misschien heeft u een beetje mank of milde tot matige pijn in je knie.

Inzicht krijgen in de oorzaken en risicofactoren van een ligament scheuren. Uw ligament kan scheuren als je je scheenbeen hard getroffen, als uw scheenbeen is gebogen te ver naar achter of je valt op je knie wanneer het gebogen. De achterste kruisband kan scheuren tijdens contactsporten, zoals voetbal of voetbal, of in auto-ongevallen.

Neem contact op met uw arts. Uw arts zal uw knie onderzoeken en de diagnose te bevestigen door middel van tests zoals MRI of x-stralen. De MRI zal uw arts gedetailleerde beelden van uw achterste kruisband te geven. X-stralen van je knie zal de schade aan uw achterste kruisband niet laten zien, maar kan laten zien als je ligament scheurde een stuk van uw bot.