hoe om te vertellen als ik longproblemen

De term “longproblemen” omvat een grote verscheidenheid aan aandoeningen, variërend van astma longkanker influenza. De meeste longproblemen vallen in de categorie van de longziekte, een aandoening die verantwoordelijk is voor een zevende van de jaarlijkse sterfgevallen in de Verenigde Staten. Bepalen of u een long probleem kan moeilijk zijn, omdat de tekenen zijn niet altijd duidelijk. Maar er zijn een paar klassieke symptomen die u moet weten om uit te kijken.

Denk na over uw vermogen om zuurstof in je longen te brengen. Heeft u vaak moeite met ademhalen of het gevoel dat je niet genoeg lucht kan krijgen? Dit is vaak een teken dat u longproblemen.

Heeft u een chronische hoest? Het is normaal om een ​​hoest hebben, terwijl die lijden aan een verkoudheid of griep, maar een hoest die blijft hangen nadat je hebt hersteld is vaak een teken dat er iets is nog steeds mis is met je longen.

Ben je opgehoest bloed? Ophoesten van bloed is bijna altijd een teken dat er iets niet klopt in je lichaam, maar het kan te wijten zijn aan een ander dan longziekte aandoening.

Heeft u pijn in uw borst? Pijn op de borst kan worden veroorzaakt door andere factoren, maar kan ook gepaard longziekte.

Als je op alle betrokkenen over de vraag of u longproblemen zou kunnen hebben, maak dan een afspraak met uw arts te zien. Alleen uw arts kan met zekerheid zeggen of u longproblemen hebt. Als u lijdt aan een longziekte, kan een vroege diagnose belangrijk voor de behandeling van uw aandoening.

Evalueren of uw vermogen om een ​​ander type van aërobe activiteit uit te oefenen of te ondersteunen onlangs is afgenomen. Terwijl u deze verandering alleen kan zijn toe te schrijven aan de vergrijzing, de recente dalingen in uithoudingsvermogen ook kunnen tekenen zijn dat je longen niet zoals ze zouden moeten werken.

Bezoek uw arts als u een van deze waarschuwingstekens voor longziekte ondervindt. Uw arts zal waarschijnlijk een aantal tests om uw longfunctie te evalueren en te zoeken naar longproblemen doen.

Zelfs als je geen last heeft van deze symptomen, neem een ​​moment om na te denken over uw algemene gevoel van welzijn. Voelt u zich gezond en levendig, of moe en vervallen? Als u een constante gebrek aan energie te voelen, vooral als je al andere gezonde maatregelen hebt genomen, zoals het krijgen van voldoende slaap en het eten van een gezond dieet, moet u uw arts te zien. In sommige gevallen, mensen in de vroege stadia van longziekte vertonen geen andere dan lichte vermoeidheidsverschijnselen.