hoe om te verliezen maan gezicht na dexamethason

Dexamethason of Decadron, is een glucorticosteroid die lijkt op een natuurlijke wijze bijnierhormonen. Dexamethason wordt gebruikt om dit hormoon te vervangen wanneer het lichaam een ​​tekort erin, om ontsteking te verlichten in de gewrichten. Dit medicijn is nuttig voor veel patiënten met artritis, evenals mensen met sommige vormen van kanker. De meerderheid van de mensen die steroïden ervaring bijwerkingen; een dergelijk effect is een dubbele kin of de maan gezicht. Er zijn een aantal stappen die genomen kunnen worden om de maan gezicht te verminderen, terwijl het nemen van dexamethason.

Praat met uw arts over eventuele bijwerkingen van de medicijnen die u kan worden ervaren, en bespreek andere medicatie opties of wijzigingen die u kunt maken in het nemen van de dexamethason.

Bespreek het verlagen van de dosering. In veel gevallen gewoon het nemen van minder dexamethason kan maangezicht verlichten of te doen minder merkbaar.

Praat met uw arts over het spenen jezelf af van de medicatie. Zodra de medicatie wordt gestaakt, zal de maan gezicht beginnen te verdwijnen en zal verdwijnen na verloop van tijd.

Eet een goede voeding en laat je gewicht na het stoppen van de medicatie. De meerderheid van de mensen automatisch wat gewicht te verliezen zodra de medicatie is niet meer leverbaar, maar het beperken van uw dieet kan helpen u steroïden gewichtstoename je hebt ervaren, evenals de maan gezicht, sneller verliezen.

Vraag uw arts over te schakelen naar een andere ontsteking medicatie.

Oefening na het stoppen van de medicatie zal ook de snelheid hersteltijd. Echter, moet u uw dieet te bespreken en te oefenen regime met uw arts voor een goede controle en begeleiding.