hoe om te gaan met een gebroken rib

Een gebroken rib presenteert een bijna unieke helende probleem. Omdat de ribbenkast uitzet en contracten met elke ademhaling, kan de gebroken rib niet worden geïmmobiliseerd voor een snelle genezing. Maar gebroken ribben heb genezen in de tijd. Om te gaan met een gebroken rib, gebruik maken van deze stappen.

Zorg voor voldoende rust. Het lichaam heeft verstrekt te genezen en in het geval van een gebroken rib, rust vermindert de belasting op de ribbenkast. Vermijd fysieke activiteiten, zoals sport, dat verdere stress of schade zou kunnen veroorzaken aan de rib.

Zorg voor de longen. Een diepe adem kan leiden tot ongemak, maar volledig opblazen van de longen is belangrijk om longontsteking te voorkomen. Praat met de arts over ademhalingsoefeningen bij het herstellen van een gebroken rib.

Neem pijnstillers. Een arts kan adviseren over de juiste pijnstillers te nemen voor enig ongemak van een gebroken rib. Laat de arts weten of de medicatie de pijn beheersen.

Vraag hoe om te gaan liggen. Als er geen rug of nek letsel met de gebroken rib kan een arts voorstellen liggend op de zijde met de gebroken rib. Hierdoor kan de niet-verwonde zijde gemakkelijker uit te breiden voor diepere ademhaling.

Eet goed. Een goede, evenwichtige voeding zal helpen het lichaam te genezen.

Controle op ander letsel behandelingen. Sommige artsen raden een borst binder, die de borst en gewonden rib beschermt. Praat met een arts over warmte therapie, zoals een verwarmingselement, om de genezing te helpen. Koude therapie kan ook worden aanbevolen.

Wees geduldig. Ribben kunnen 3-6 weken volledig genezen.