hoe lager progesteron en oestrogeen

Een hormonale disbalans kan zeer ongewenste neveneffecten voor zowel mannen als vrouwen. Bij mannen kan een teveel aan oestrogeen haarverlies, gewichtstoename en een verminderde seksuele drang veroorzaken. Voor vrouwen, de symptomen zijn vergelijkbaar. Het kan ook leiden tot onregelmatige menstruatie of het verhogen van de effecten van de symptomen van de menopauze zoals opvliegers en nachtelijk zweten. Er zijn vele manieren om uw hormoonbalans beïnvloeden en lagere uw oestrogeen en progesteron, met inbegrip van veranderingen in levensstijl en medicijnen voorschrijven.

Vermijd soja-rijk voedsel. Deze voedingsmiddelen bevatten soja-isoflavonen, die oestrogeen productie. Voedingsmiddelen zoals sojabonen, tofu en soja-melk kunnen allemaal leiden tot een teveel aan oestrogeen worden geproduceerd, dus blijf uit de buurt van deze opties.

Oefening. Vetweefsel produceert oestrogeen, als je te zwaar bent, kan dit leiden tot een teveel aan oestrogeen genoeg om te worden geproduceerd om je hormonen uit balans te brengen. Lichaamsbeweging en voeding zal u helpen gewicht, die op zijn beurt de productie van oestrogeen zal afnemen verliezen.

Gebruik hormonale anticonceptiepil. Er zijn twee soorten pil die hormonen kunnen reguleren. Progestageen alleen pillen zal invloed hebben op uw niveau van progesteron, terwijl gecombineerde pillen zowel oestrogeen en progesteron zal regelen. Geboortebeperking regelt de hormoonbalans en normaliseert menstruatiecyclus van een vrouw door te brengen haar hormoonspiegels in balans.

Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan diosgenin, zoals yams. Diosgenin is een chemische stof die verhoogt de productie van progesteron en moet worden vermeden als je probeert om je progesteron te verlagen.

Verhoog uw inname van vezels. Diëten die rijk zijn aan vezels helpen bij de vertering, die ervoor kunnen zorgen dat oestrogeen goed gemetaboliseerd en niet gebouwd om het overtollige in je lichaam.