hoe je primaire en secundaire ziektekostenverzekering te bepalen

Na ziektekostenverzekering dekking van een primaire en secundaire bron kunnen verminderen of te elimineren uit eigen zak ziektekosten. Zorgverzekeraars hebben speciale regels voor gezinnen met twee of meer zorgverzekeringen te volgen. Volgens de Hepatitis C Ondersteuning Project (HCSP), de regels die begon in de jaren 1950 toen het vaker werd voor beide echtgenoten om te werken buiten het huis. De Employee Retirement Income Security Act van 1974 gestart met een verjaardag regel om primaire ziektekostenverzekering voor een kind te bepalen met twee werkende ouders. Natuurlijk, uitzonderingen op de verjaardag regel maken het bepalen van de primaire en secundaire ziektekostenverzekering iets ingewikkelder.

Laad je ziektekosten om uw zorgverzekering. Uw verzekering is de primaire dekking voor u. uw echtgenoot ziektekostenverzekering is primair voor uw echtgenoot. Echter, als uw verzekering is via Medicaid of VA, en uw echtgenoot heeft ziektekostenverzekering via een werkgever, dan is het beleid van uw echtgenoot is primair voor u als goed.

Bepaal jarige op de eerste plaats wanneer u twee getrouwde mensen met personen ten laste. arts van het kind zal het primaire ziekenfonds van de ouder-jarige valt eerst in een kalenderjaar factureren. Bijvoorbeeld, de verjaardag van een van de ouders is op 21 januari en de verjaardag van de andere ouder is oktober 14. De 21 januari verjaardag is de primaire dekking.

Bill kosten van de gezondheidszorg te verzekering van de verzorgende ouder de eerste, als de ouders gescheiden zijn of wettelijk gescheiden. Dit is een algemene regel, tenzij gerechtelijke documenten aangeven welke ouder de primaire verantwoordelijkheid voor de ziektekostenverzekering heeft.

Bedenk welke ouder verzekerd is onder een huidige werkgever als men met pensioen. Bedenk welke persoon is geweest bij dezelfde werkgever de langste wanneer beide verjaardagen vallen op dezelfde dag. Dekking onder een huidige werkgever is primair via COBRA verzekering. Anders, de dekking die voor het eerst begonnen is de primaire verzekering bij verjaardagen zijn hetzelfde.

Medicaid of Veteran gezondheid plannen worden niet beschouwd als primaire ziektekostenverzekering dan ook niet de eerste betaler op medische claims. Zie HTH wereldwijd in de afdeling Resource.

Stuur schadevergoeding aan groep zorgverstrekkers eerste. Groep verzekering is primair boven individuele plannen, Medicaid, en VA dekking.