hoe je jezelf kunt geven oestrogeen injecties

Oestrogeen is het vrouwelijke hormoon dat belangrijk is voor vele metabolische functies in het lichaam. Typisch het vrouwelijk lichaam stopt met de productie van oestrogeen als gevolg van de menopauze of letsel van een eierstok. Als een vrouw dit wenst, kan een vervangende behandeling van oestrogeen (estradiol) injecties worden voorgeschreven door een arts. Oestrogeen wordt ook voorgeschreven voor de behandeling van osteoporose, het verminderen van een beroerte en een hartaanval risico’s, en voor de behandeling van baarmoeder bloeden.

Zorg ervoor dat uw handen schoon zijn. Handen wassen met warm water en zeep.

Bereid de spuit alleen als je klaar bent om een ​​injectie te geven zijn. Neem de spuit uit de verpakking, draai de naald door het draaien van de spuit naar rechts, en zorgvuldig neem de naald uit.

Zuig lucht in de spuit door de zuiger omlaag te trekken.

Duw de spuit in de flacon met estradiol, en duw de zuiger omlaag totdat alle van de lucht in de flacon wordt geïnjecteerd.

Als je moet injecteren meer dan 3 ml, vervolgens splitsing van de dosis in de helft door het injecteren in twee verschillende spier sites.

Draai de flacon en de spuit ondersteboven. Zorg ervoor dat de naald is nog steeds ondergedompeld in de vloeistof.

Trek de voorgeschreven dosis in de spuit. De markeringen zijn aangegeven op de zijkant van de spuit, en zijn in eenheden van milliliter.

Kijk voor de luchtbel in de spuit. Laat eventuele luchtbellen door lichtjes flicking de zijkanten van de spuit met je vingers.

Plaats de spuit op een schone ondergrond indien nodig.

Bereid de injectieplaats en het omliggende gebied door te wrijven van de huid met een alcoholdoekje gedurende 10 seconden. Typisch wordt oestrogeen geïnjecteerd in de spier. Het middelste buitenste gedeelte van het bovenbeen werkt prima.

Houd een ready-to-go alcoholdoekje en bandage naar de kant voor opruimen.

Pick-up de voorbereide naald en strek de injectieplaats tussen duim en wijsvinger van de andere hand. De spuit 90 graden ten opzichte van de injectieplaats en injecteer de naald stevig in de huid.

Gebruik niet dezelfde injectieplaats elke keer.

Trek iets aan de zuiger met de andere hand en zorg ervoor dat er geen bloed in de naald (Als het bloed aanwezig is, gooi de naald op een veilige vuilnisbak en opnieuw beginnen met een nieuwe injectie te beginnen in hoofdstuk 1).

Als er geen bloed aanwezig is, langzaam druk op de zuiger totdat al het geneesmiddel wordt geïnjecteerd.

Trek de spuit in een hoek van 90 graden zodra de medicatie wordt geïnjecteerd. Gooi de spuit in een veilige prullenbak of slijpsel container.

Wrijf de injectieplaats met een alcoholdoekje. Gooi het doekje en plaats een pleister op de injectieplaats.