hoe gebarsten tandglazuur oplossen

Kleine barstjes, die bekend staan ​​als rage lijnen zijn gebruikelijk in tandglazuur en zijn meestal pijnloos en vereisen geen behandeling. Als scherpe tand pijn ontwikkelt zich tijdens het kauwen of een gevoeligheid voor warme of koude oorzaken ongemak, dan is de tand kan zijn gebarsten of volledig gebroken door het glazuur en dentine lagen pulp van de tand. De gekraakte tand wordt behandeld door een endodontist die bekwaam is in het repareren van gebarsten tanden. Behandeling van de gekraakte tand afhankelijk van het type, de locatie en de ernst van de scheur.

Bezoek de endodontist om de gebarsten tand te repareren. De endodontist bepaalt de omvang van de scheur door injectie van een tijdelijke kleurstof in de getroffen tand vlekken ontstaan ​​microscopisch bekijken de gekraakte tand.

Repareren gekraakte tandglazuur met vulmateriaal, die wordt uitgevoerd door de endodontist. Het vulmateriaal bevat de gebarsten tand elkaar en is vergelijkbaar met de gebruikte holtes vullen substantie.

Cap de gevulde tand met een porseleinen kroon. De kroon heeft betrekking op de tand boven het tandvlees om verdere schade te voorkomen. Vermijd klemmen of tandenknarsen en kauwen ijs, hard snoep en popcorn pitten, aangezien dit de kroon zal breken.