hoe je witte bloedcellen te doneren

Witte bloedcellen zijn beschermende cellen in het bloed die infecties te bestrijden. Deze cellen kunnen de bloedstroom te verlaten via de vaatwanden te verdedigen tegen binnendringende objecten op de plaats van een infectie. Witte bloedcellen transfusie aan patiënten met levensbedreigende infecties of een sterk verminderde witte bloedcellen. Donatie van witte bloedcellen wordt gedaan door middel van een proces genaamd “aferese.” Aferese zorgt voor de inzameling van specifieke onderdelen van het bloed, met inbegrip van witte bloedcellen.

Je moet in goede gezondheid aan witte bloedcellen te doneren. Je moet ook minstens 17 jaar oud zijn en weegt ten minste 110 pond. Heeft aspirine of producten geen rekening met aspirine binnen drie dagen voor het doneren van witte bloedcellen.

Zorg ervoor dat u een afspraak met uw lokale ziekenhuis of bloeddonatie centrum naar de patiënt te voldoen, omdat gedoneerd witte bloedcellen binnen 24 uur moet worden gebruikt. Donaties kunnen zo vaak per week gepland als twee keer.

Voordat doneren, wordt u gevraagd om prednison, dat het vrijkomen van materialen voorkomt in het lichaam die ontstekingen kunnen veroorzaken nemen. Deze medicatie zal helpen om de hoeveelheid witte bloedcellen in het lichaam.

Een gezondheidszorg werknemer zal een naald injecteren in een ader in elk van uw armen. Het bloed van de ene arm loopt door een steriele buis en in een centrifuge. In de centrifuge, zal bloedplaatjes worden gescheiden van uw volbloed.

U hoeft geen zorgen te maken over mogelijke infecties of ziekte, omdat de instrumenten voor donatie worden gesteriliseerd en daarna weggegooid na elke donatie.

Zodra uw bloedplaatjes zijn verdeeld, zal uw rode bloedcellen, plasma, en een zoutoplossing om vloeistof vervangen worden teruggebracht naar je andere arm. Slechts een kleine hoeveelheid bloed zal worden genomen tijdens het proces.

Het hele proces duurt maximaal twee uur. Terwijl u doneren, kunt u tv kijken, naar muziek luisteren, of gewoon relaxen.