hoe je SSI & handicap krijgen voor een kind met autisme

Autisme is een ontwikkelingsstoornis van de Social Security Administration (SSA) onder psychische stoornissen-jeugd geclassificeerd. De SSA heeft twee programma’s voor de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen: de WAO-programma (SSDI) en het aanvullend programma voor de sociale zekerheid inkomen (SSI). SSDI betaalt voordelen voor kinderen onder de 18 jaar die gehandicapt zijn en afhankelijk zijn van een verzekerde door de sociale zekerheid ouder. SSI biedt geld aan mensen met een handicap die een beperkt inkomen en middelen.

Lees de algemene informatie over de SSA website over SSDI en SSI. De brede definitie van handicaps bij kinderen is “een medisch bepaalbare lichamelijke of geestelijke stoornis of een combinatie van stoornissen die duidelijke en ernstige functionele beperkingen veroorzaakt, en dat kan worden verwacht dat de dood veroorzaken, of dat heeft geduurd of kan worden verwacht voor het laatst voor een aaneengesloten periode van ten minste 12 maanden. ”

Lees het hoofdstuk 112,10 van de SSA Blue Book online. In dit deel worden de criteria SSA voor een autisme handicap claim, en geeft je een idee te geven als het de moeite waard zijn. Overweeg of je in staat zijn met de voor leeftijd van uw kind tekorten, zoals duidelijke stoornis in de leeftijd passende persoonlijk functioneren onderbouwen.

Maak een afspraak met de arts die autisme uw kind beheert. Leg uit dat je medische documentatie van kwalitatieve tekorten van uw kind in de wederkerige sociale interactie, verbale communicatie, non-verbale communicatie, en fantasierijke activiteit nodig zult hebben. Afvragen of de arts kan aantonen dat uw kind een zeer beperkte repertoire van activiteiten en interesses. U hoeft niet om dit document nu te verkrijgen (SSA zal het direct te vragen), maar het zal u helpen beslissen over een cursus van actie.

Geef je mening over SSA’s online Child Disability Starter Kit. De kit biedt antwoorden op veelgestelde vragen, evenals een werkblad kan je gebruiken om informatie voor de toepassing van uw kind te verzamelen. Omdat SSI voor kinderen met autisme is een middel op basis van het programma, neem dan contact SSA om uit te vinden als uw inkomen en middelen binnen de toegestane grenzen.

Vul een Kind Disability Report voor uw kind. U kunt dit online doen, op afspraak bij uw plaatselijke Sociale Zekerheid, of door te bellen naar 1-800-772-1213. Focus op de handicap van uw kind en de hulp die hij nodig heeft met zijn activiteiten van het dagelijks leven.

Voldoen aan alle verzoeken om informatie meteen. Een handicap evaluatie analist zal je papierwerk sturen, zoals een dagelijkse activiteiten vragenlijst, alsmede andere specifieke vormen. Bijvoorbeeld, als uw kind epileptische aanvallen, heb je een inbeslagneming vragenlijst ontvangen.

Wacht tot de handicap en SSI vastberadenheid van SSA. Als eis van uw kind werd geweigerd, kunt u beroep aantekenen, met of zonder de hulp van een advocaat.