hoe je een poema aanval te overleven

Hoewel poema’s zijn over het algemeen op hun hoede voor de mens, zijn ze bekend om aan te vallen op de gelegenheid. De oorzaak is normaal gesproken niet bekend – kan worden veroorzaakt door honger, ziekte, bescherming van hun jonge – of diverse andere redenen. Af te weren een aanval, zijn er bepaalde maatregelen te nemen die zijn bewezen te werken.

Poema’s hebben de neiging om mensen te vermijden, dus als men lijkt te naderen, proberen om het een kans om te ontsnappen geven.

Kijk de leeuw in het oog (s) als het blijft je aanpak.

Maak harde geluiden. Vertoon van uw tanden en het maken van grommende geluiden kunnen helpen.

Maak jezelf lijken groter door het verhogen van uw jas of andere kleding en verlengen of houdt je armen.

Poema kan meestal worden gevonden waar er herten, aangezien herten zijn hun belangrijkste voedselbron. Heuvels en bergen zijn hun meest voorkomende habitat.

Ga rechtop staan ​​en steek je borst.

Trek aan kinderen in de buurt, en indien mogelijk, zet een klein kind op je schouders naar grotere verschijnen. Als er andere volwassenen, staan ​​dicht bij elkaar.

Als je voelt dat je kunt terugtrekken, rug langzaam weg, en vergeet niet om nooit weer je rug naar het dier.

Gebruik alles binnen handbereik als een wapen en probeer te voorkomen buigen of knielen om het te krijgen. Foelie of pepperspray, stokken, takken, rotsen, een mes. Als je een fiets hebt, kun je houd hem als een schild.

Probeer een oog richten en prik er met uw duim (mensen die dit gedaan hebben zijn succesvol geweest) of een wapen te gebruiken indien beschikbaar.

Yell “leeuw”, “cougar” of iets specifiek in plaats van alleen “help.

Plant herten resistente planten en struiken rondom uw huis als u woont in herten grondgebied.

Verwijder dichte vegetatie en struiken van rond uw huis en installeren buitenverlichting om het te moeilijk voor poema’s te benaderen ongezien te maken.